activiteit

Beton Café: Hergebruik van gebouwen? Ja! Maar hoe dan?

Foto: Betonvereniging

Op donderdag 29 september lanceert Betonvereniging Beton Café. Vier keer per jaar gaat dit event georganiseerd worden, naast het grote jaarlijkse Beton Event waar ruim 1.500 professionals elkaar ontmoeten, in contact komen met bedrijven en deel kunnen nemen aan het congresprogramma. Het Beton Café is een spin-off van het Beton Event waarbij ruimte is voor 75 tot 100 personen, die verder ingaan op de uitdagingen voor de toekomst.

Samen bouwen aan de toekomst

Collega’s binnen de beton(bouw)sector ontmoeten en kennis uitwisselen over actuele thema’s die jou bezighouden? Dat is waar het bij het Beton Café om draait! Dit evenement is dé plek voor vakmensen die alles uit het materiaal beton willen halen; nu en na 2030. De kunst is om groot te denken en klein te starten. Alles begint met die eerste stap.

Het is geen nieuws meer: de CO₂-uitstoot in Nederland moet worden gereduceerd. Het streven vanuit het Betonakkoord is dat CO₂-neutraal, volledig hergebruik van betonreststromen en betonelementen, slim, adaptief en circulair ontwerpen en bouwen dé standaard worden in 2030. Waar voorheen werd gekozen voor het slopen van een kantoorgebouw, wordt nu vooral gekeken naar hoe het gebouw kan worden behouden en functioneel gemaakt voor de wensen van nu en in de toekomst. Tijdens het eerste Beton Café staan hergebruik, onderhoud en reparatie centraal. Als de toekomst hergebruik is, hoe kijkt de toekomstige beroepsgeneratie hier naar? 

Sprekers
Lucca Fischer geeft een inspirerende toelichting op haar afstudeerwerk. In juli 2022 studeerde zij cum laude af met een Master in Architectuur. 
Rob Doomen, Partner en adviseur constructies Pieters Bouwtechniek licht een casus toe waaraan hij heeft gewerkt . 
Onder leiding van Edwin de Kuiper, Directievoorzitter Dura Vermeer gaan Bart van Kampen, architect De Zwarte Hond, Jelle Lecluijze, specialist beheer en onderhoud betoncontructies Betononderhoudspaviljoen en Rob Doomen met elkaar in gesprek.

Het publiek zit in de paneldiscussie

Waar lopen de verschillende specialismen tegenaan bij hergebruik van bestaande bouwobjecten? Welke uitdagingen en oplossingen zien zij? Maar nog veel belangrijker: het publiek neemt deel aan deze paneldiscussie. Waar loop jij in je dagelijkse werk tegenaan? Welke vragen heb jij? Tijdens een interactieve middag haal én breng jij een hoop kennis!  Alle actuele informatie over de eerste editie, zoals onder andere het inhoudelijke programma en de locatie is te vinden op de website Beton Café.