nieuwspagina

Beton Event verplaatst, Frans Timmermans in Beton Digitaal

Auteur: Remco Kerkhoven 13 november 2021 Laatste update 18 november 2021

De Betonvereniging is wegens overheidsmaatregelen genoodzaakt het Beton Event 2021, dat op woensdag 17 en donderdag 18 november zou plaatsvinden, niet door te laten gaan. De genomen overheidsmaatregelen vragen om samenkomsten met grote groepen mensen tot een minimum te beperken. Binnen de huidige maatregelen kan de Betonvereniging het event niet organiseren.

Bij het Beton Event staan kennis delen, kennis opdoen en kennismaken tussen grote groepen mensen centraal. Het evenement wordt daarom verplaatst naar november 2022.  

Frans Timmermans in Studio Beton Digitaal

De maatschappelijke uitdaging waar wij als branche voor staan is niet te verplaatsen naar 2022. Daarom organiseerde de Betonvereniging op woensdag 17 november een digitale uitzending met Frans TimmermansDe boodschap van Frans Timmermans werd gevolgd door een verdiepend gesprek met Maikel JagroepDorien StaalRonel Dielissen-Kleinjans, Peter Struik, Marten Klein en Bart Smolders

Boodschap voor de betonbranche

De Europese Green Deal, klimaatneutraliteit en de emissiereductiedoelstelling zijn slechts een greep uit de verantwoordelijkheden van Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie. Naar aanleiding van zijn lezing wordt in de uitzending verder gepraat over de praktische toepasbaarheid voor de publieke en private sector. Wat betekent dit voor onze branche? In de digitale sessie wordt ingegaan op onderwerpen als de toekomst van de stad, uitdagende projecten die gebouwd zijn in wereldsteden, slimme bouwlogistiek in theorie en uitvoering, de transitie van de markt en natuurlijk klimaatbestendige en duurzame projecten.

Kijk de uitzending terug