Dutch Green Building Week

Na acht succesvolle edities organiseert DGBC van 23 tot en met 27 september 2019 de negende editie van de Dutch Green Building Week. Het thema van de week is #hetkanwel. Het doel is om te laten zien welke belangrijke rol duurzame gebouwen spelen in gezondere, duurzamere gemeenschappen. Wereldwijd zetten alle Green Building Councils hun initiatieven en die van hun participanten daarom in de ‘vitrine’. Samen bundelen we onze krachten en wijzen we op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering.

Thema #hetkanwel

De urgentie rond duurzaamheid neemt enorm toe. We moeten energie besparen, duurzaam opwekken, circulair (ver)bouwen, klimaatrobuust bouwen en ontwikkelen, en aandacht aan gezondheid schenken. Elk thema heeft zijn eigen beleidsagenda, kennisnetwerk, marktdynamiek en ontwikkeling. Hoe brengen we dat bij elkaar in een gebouw of gebied?

Tijdens de week wil DGBC samen met jou laten zien dát het mogelijk is de gebouwde omgeving te verduurzamen met oog voor verschillende thema’s. Jou willen we vragen om daar voorbeelden van te laten zien. We geven organisaties namelijk graag een podium die verduurzamen omdat ze het willen. En omdat ze het kunnen. Het thema van de week is daarom #HETKANWEL.

Ook DGBC laat dit zien tijdens diverse evenementen zoals het Openingscongres Dutch Green Building Week 2019 en de Green Leader Summit met aansluitend het Green Leader Gala

Dagthema's

Om organisatoren van de evenementen/activiteiten en bezoekers van de Dutch Green Building Week te inspireren hebben we per dag een dagthema geformuleerd. Zo wordt het programma voor bezoekers en organisatoren overzichtelijk.

  • Maandag: #HETKANWEL!

  • Dinsdag: CO2-reductie (Paris Proof) 

  • Woensdag: Circulariteit

  • Donderdag: Green Leadership

  • Vrijdag: Klimaatadaptatie en gezondheid