nieuwspagina

Kick-off Concrete Design Competition

Auteur: Persbericht Betonhuis Cement Foto: bureaubakker 22 oktober 2019 Laatste update 24 oktober 2019

Woensdag 13 november is de kick-off van de Concrete Design Competition 2019-2020. Dit gebeurt tijdens de Beton Experience, een evenement voor mbo-, hbo- en wo-studenten om kennis te maken met de betonbouwsector. In de Van Nelle Fabriek te Rotterdam wordt het thema FORM-WORKS toegelicht. Beton kan in elke vorm worden gegoten en kan mooie texturen aannemen. Hiertoe is het van belang welke uitdrukking de ontwerper wenst en hoe dit te realiseren is met het maken van de mal.

Workshop FORM-WORKS 

Als onderdeel van de workshop geeft Siebe Bakker van bureaubakker een workshop tijdens de Beton Experience. In deze workshop komt het onderwerp van de Concrete Design Competition uitgebreid aan de orde. Aan de hand van projectvoorbeelden wordt het thema FORM-WORKS stevig neergezet. De deelnemers aan de workshop gaan samen op zoek naar mogelijke onderwerpen voor hun inzending en worden gestimuleerd om met creatieve ideeën te komen. Daarnaast krijgen zij tips voor het presenteren van hun werk aan de orde aan de hand van winnaars van eerdere edities.

Uitdagende prijsvraag 

De prijsvraag daagt studenten van de richtingen architectuur, civiel en bouwtechniek uit om hun gedachten te laten gaan over innovatieve toepassingen van de eigenschap van vormvrijheid van beton. Het onderwerp dat zij indienen is geheel vrij: of ze nu een maatschappelijk probleem willen aanspreken met een gebouw of een object, of een technische oplossing willen aandragen voor het effectiever maken van het industriële productieproces, dat is aan hen. Studenten in Nederland wedijveren om de prijs van € 1.500, € 1.000 of € 750 in de wacht te slepen, en een geheel verzorgde week naar Dublin voor een Internationale Concrete Design Master Class.

De Concrete Design Competition heeft een tweejaarlijkse cyclus en wordt tegelijkertijd ook in Duitsland, België en Ierland georganiseerd. Winnaars worden per land bekendgemaakt en gaan gezamenlijk naar de workshop in Dublin. Voor meer informatie over de prijsvraag: www.concretedesigncompetition.com

Contactpersoon Betonhuis

Cindy Vissering, stuur een e-mail