Foto: Foto: Bureau Bakker

Drie dagen lang, van 28 tot en met 30 januari 2020, kunnen bezoekers zich tijdens GEVEL 2020 in Rotterdam Ahoy laten inspireren en informeren door en over ambitieuze plannen, slimme technische oplossingen en praktijkvoorbeelden van state of the art gevelbouw. Met een prachtig aanbod van exposerende bedrijven, verschillende exposities en drie theaters met een vol dagprogramma, is elke bouwprofessional in één dag weer helemaal op de hoogte van wat er speelt op het gebied van gevels en daken.

Dit jaar is het thema Modern Utopia

Voor de editie 2020 van het vakevenement GEVEL is gekozen voor het overkoepelende thema Modern Utopia. De wereld van de architectuur en het bouwen maakt zich op voor een nieuwe golf met (technologische) vernieuwing, maatschappelijke betrokkenheid en toekomstgerichte plannen. 

Onze maatschappij verandert in een rap tempo. De gebouwde omgeving moet daar een reflectie van zijn. Door oude en nieuwe gewoonten, tradities, kennis en ideeën te verenigen is het mogelijk om steden leefbaar te houden. GEVEL 2020 speelt in op die nieuwe samenleving.

Betonhuis Constructief Prefab doet mee

Betonhuis Constructief Prefab presenteert zich samen met Architectenbureau DP6, Tektoniek en Bureau Bakker. 

Op 28 januari geven Siebe Bakker (van Bureau Bakker) en Dick de Gunst (van Architectenbureau DP6) een presentatie over Natuur inclusief. Dat was ook het thema van Experimenteel Beton 2019. Met Experimenteel Beton willen we een brede groep ontwerpers in dialoog brengen met de industrie. Een dialoog die niet bestaat uit louter informatie over bestaande mogelijkheden en kennismaking met de laatste toepassingen, maar één waarin aan de ontwerpers wordt gevraagd wat zij willen maken. Ongeacht de voorkennis van de ontwerpers met betrekking tot de technische mogelijkheden worden hun ambities in discussie gebracht. De industrie zelf wordt hierbij ook gevraagd om bestaande en schijnbaar impliciete beperkingen qua productie en financiën in eerste instantie buiten beschouwing te laten. Niets is te gek!

Architectonisch beton kan vele vormen, kleuren en eigenschappen bevatten. Op 29 januari verzorgt Tektoniek een presentatie over innovaties daarin, zoals warm beton en zwart beton. 

Experimenteel Beton 2020

Ook in 2020 wordt een workshop Experimenteel Beton georganiseerd. Het thema voor dit jaar is Circulair. Dit kan gaan over circulaire bekisting, granulaat en demontabele elementen, maar al het andere is ook goed, mits gerelateerd aan beton en circulair.