De BRL maakt beton transparant

Lage MKI
Hoge circulariteit

Ontdek hoe de Beoordelingsrichtlijn (BRL) Duurzame bestrating u ontzorgt

Betonnen bestrating biedt vele duurzaamheidsvoordelen. Maar hoe maak je het hard? De beoordelingsrichtlijn Duurzame bestrating (BRL KL11002) staat voor betrouwbare en transparante informatie over de duurzaamheid van betonnen bestrating. Het geeft u inzicht over bijvoorbeeld MKI en circulariteit. Lees hier over de achtergrond, de toepassingen en ervaar de transparantie. Zo geeft de onderstaande animatie u een snelle uitleg over de BRL en de voordelen.

“De BRL geeft opdrachtgevers de garantie dat ze betonproducten kopen met transparante en betrouwbare milieu-informatie”

Nieuwspagina
Vakbeurs Openbare Ruimte

Rondje vakbeurs Openbare Ruimte toont veel duurzame betonoplossingen

Lees meer
Nieuwspagina
André de Brouwer Universiteit Twente

Duurzame straatsteen past goed bij innovatieve Universiteit Twente

Lees meer
Nieuwspagina
Biobound betontegen met olifantsgras - Morssinkhof Groep

Betonhuis Bestrating gaat voor duurzaam en transparant beton

Lees meer

Downloads
(2)

Whitepaper

Duurzaam inkopen van bestrating. Het is de wens van veel gemeenten. Maar hoe controleer je als opdrachtgever of er daadwerkelijk duurzame producten worden toegepast? Hoe vergelijk je betonnen bestrating onderling en met andere oplossingen? De beoordelingsrichtlijn Milieuprofielen voor betonnen infraproducten (BRL K11002) biedt uitkomst. Meer informatie lees je in de whitepaper over BRL van Betonhuis Bestrating. De whitepaper is hier te downloaden.

Flyer

“Hoe controleer je als opdrachtgever dat de duurzaamheidsclaims van producenten geen loze woorden zijn, maar er daadwerkelijk duurzame producten worden toegepast?” Dat lees je in de flyer over BRL van Betonhuis Bestrating.

Lees verder