activiteit

Beton op de vakbeurs Openbare Ruimte

Foto: Vakbeurs Openbare Ruimte Locatie: Jaarbeurs Hallen 2, 3, 4 Jaarbeursplein 3521 AL Utrecht

Op 27 en 28 september 2023 staat de Jaarbeurs Utrecht in het teken de openbare ruimte. Van bestrating, groen, bouw en infra tot straatmeubilair. In twee dagen is er veel te zien en krijgt de bezoeker zicht op nieuwe ontwikkelingen. Toegang tot deze beurs is gratis. Hiervoor moet je je wel even registreren. 

Diverse leden van Betonhuis (sector Bestrating en sector BPN) zijn exposant op deze beurs. Zo laat Kijlstra Bestrating (standnummer 4.2.49), nieuwe sierbestratingsproducten voor de particulier en duurzame bestratingsproducten voor de grond, weg -en waterbouwsector zien. Ook Morssinkhof Infra infra is weer van de partij. In juli introduceerde het bedrijf introduceerde het eerste Nederlandse betonijs. Op de stand kunnen de bezoekers dat proeven en laat men diverse klimaatadaptieve producten zien. Op de beurs zetten producten in de spotlight die een bijdrage aan het verminderen van hittestress. Op de stand van Giverbo (standnummer 3.6.34) wordt een nieuw staaltjes van technisch vernuft getoond. Giverbo doet er alles aan om zo verantwoord mogelijk te ondernemen en de aspecten Planet (milieuaspecten), People (sociale aspecten) en Profit (financiële afwegingen gedurende de levenscyclus) constant in ogenschouw te nemen. Hoe men dat doet? Dat is te zien op de vakbeurs. 

Klimaat adaptieve oplossingen

Ook Struyk Verwo Infra (standnummer 4.2.33) is vertegenwoordigd. Het bedrijf staat voor de meest duurzame, aantrekkelijke en slim ingerichte buitenruimte en slimme klimaat adaptieve oplossingen. Facade Beton (standnummer 4.1.17) produceert naast een zeer uitgebreid gamma aan betonnen straatstenen, tegels en banden ook betonnen prefab-elementen voor de weg- en waterbouw. Betonhuis constateert dat de gevolgen van de klimaatverandering voor de stedelijke bebouwing ons voor nieuwe uitdagingen stelt. Adviseur Remco Kerkhoven: "Beton is de duurzame bouwsteen voor klimaatvriendelijke en binnenstedelijke oplossingen. De bij ons aangesloten bedrijven hebben een groot assortiment aan bestratingsmaterialen, straatmeubilair en verkeerselementen. Ook hebben de bedrijven veel in huis voor de ontwerper die met advies en digitale tools volledig worden gefaciliteerd." Meer informatie over klimaat adaptieve oplossingen staat in het dossier van Betonhuis.

Duurzame betonnen producten

Kennis van beton en keramiek komt bij MBI (standnummer 4.1.31) samen. Het MBI Adviesteam geeft projectadvies op alle gebruiksgebieden van de buitenruimte; werken, wegen, winkelen, wonen en welzijn. Uiteraard zijn ook de laatste innovatie betonproducten daar te zien. Van de Bosch (standnummer 4.4.26) staat met verschillende nieuwe producten waarbij cement voor een groot deel of volledig is vervangen door een duurzaam bindmiddel. Ook 100% van het primaire grind en 50% van het primaire zand is vervangen door secundaire grondstoffen. Het bedrijf is constant bezig om producten zo duurzaam mogelijk te produceren. “Je moet wel durven te innoveren en een beetje lef hebben”, liet Jan-Dirk Staman, algemeen directeur eerder in een artikel weten. 

Volledig verzorgd

"Wil je bijblijven en nieuwe duurzame betonoplossingen voor de Openbare Ruimte? Dan is een gratis bezoek aan de beurs de moeite waard", laat Kerkhoven weten. Toegang tot de beursvloer én de lezingen is gratis voor ambtenaren, ontwerpers, landschapsarchitecten en andere relevante afnemers. De Vakbeurs Openbare Ruimte is al jaren de grootste vakbeurs over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte in Nederland.  

Gratis aanmelden

 

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, Communicatie, Statistiek
0613049978
Taco van den Broek
Contactpersoon
Taco van den Broek
Sectorsecretaris Constructief Prefab en Bestrating