Beton en CSC

headerbeeld-csc-verslag_1.jpg

Wat is CSC?

CSC is het wereldwijde certificeringssysteem voor verantwoord geproduceerd beton. Beton is 's werelds meest gebruikte bouwmateriaal en is zonder enige twijfel het meest duurzame bouwmateriaal. Door een certificeringssysteem voor verantwoord geproduceerd en gewonnen beton te ontwikkelen, maakt de Concrete Sustainability Council (CSC) dit daadwerkelijk aantoonbaar. Het helpt opdrachtgevers, architecten, beleidsmakers om duurzame beslissingen in de betonbouw mogelijk te maken. De CSC-certificering omvat de volledige betonketen met cementproducenten, leveranciers van grondstoffen, betonfabrikanten en betoncentrales.

Begin op onze kennispagina

R-Module

De R-module bewijst dat het CSC beton is gemaakt met gerecyclede toeslagmaterialen.

Meer info

CO₂-Module

De CO₂-Module bewijst hoeveel CO₂ er is bespaard op CSC producten.

Meer info

Afbeelding
centraledelek_bet_03-2023_002.png

Betonhuis

Bedrijven kunnen bij het aanvragen van het certificaat ondersteund worden door Betonhuis. 

Interesse? Let's talk

Voordelen voor beleidsmakers en opdrachtgevers

CSC gecertificeerde bedrijven geven advies over het milieuprofiel van beton en kunnen de verantwoorde herkomst van grondstoffen aantonen. CSC gecertificeerde bedrijven met CO₂-monitor van Betonhuis zijn A-leverancier op de CO2-Prestatieladder (SKAO). De bedrijven moeten transparante prestaties laten zien (lage CO₂-uitstoot bij de productie van beton) en bedrijven streven naar een hoge inzet van secundaire materialen. CSC heeft een BREEAM erkenning en is opgenomen in de MIA-VAMIL regeling. Het uitvoeringsteam natuurlijk kapitaal van het Betonakkoord zet zich in om CSC standaard uit te vragen.

Duurzaam inkopen van beton

CSC is een uitstekend instrument voor het inkopen van duurzaam beton. Het certificeringsysteem is continu in ontwikkeling en de eisen sluiten aan bij de doelstellingen van de Rijksoverheid. Recente ontwikkelingen zijn een schema voor Marine Aggregates, duurzame winning van grondstoffen op zee en een schema voor prefab betonfabrikanten zonder eigen mortelproductie. Ook zijn de R-module en de CO₂-module toegevoegd aan het CSC certificeringsysteem. Op dit moment werkt CSC aan een schema voor wapeningsstaal. 

Niveau's

Brons
Zilver
Goud 
Platina

Afbeelding
CSC niveaus certificaten
Afbeelding
Bio keerwand van beton goed voor biodiversiteit

640 certificaten

15 landen

In drie stappen CSC

1. Bedrijven die willen weten wat de inhoud van CSC is, kunnen gebruik maken van de gratis quickscan. Registreren is niet nodig. Kies bij het uitvoeren van de quickscan voor één van de Nederlandse schema's (beton, cement of toeslagmaterialen).

2. Om toegang te krijgen tot de gehele inhoud van CSC moeten bedrijven zich éénmalig registeren. Klik hier voor de registratie. Na registratie vult u de gevraagde gegevens in over uw bedrijf of het project en selecteert u het bijbehorende schema; beton, cement of toeslagstoffen. 

3. Na het doorlopen van het systeem en het uploaden van uw bewijsmiddelen is uw score berekend. Voor het uitvoeren van assessment selecteert u een certificerende instelling (CI). Op dit moment zijn er in Nederland drie CI's het traject mogen uitvoeren en bij voldoende resultaat een bijbehorend certificaat mogen uitgeven: www.kiwa.com, www.skgikob.nlwww.sgs.nl.

Laatste CSC nieuws

Nieuwspagina
betonhuis_enci_csc-goud.jpg

Werken aan behalen CSC certificaat brengt veel teweeg bij ENCI

Lees meer
Nieuwspagina
betonhuis_breeam_csc.jpg

CSC Platina krijgt binnen BREEAM het hoogste erkenningsniveau 

Lees meer
Kennispagina
betonhuis-csc-duurzaamheidsverslag.jpg

CSC Duurzaamheidsverslag 2023

Lees meer
Nieuwspagina
centraledelek_bet_03-2023_002.png

De Lek Beton behaalt opnieuw goud voor duurzaamheidscertificering CSC

Lees meer
Nieuwspagina

Betonmortel Centrale Koudekerk scoort hoger niveau duurzaamheidscertificering CSC: ‘Van zilver naar goud!’

Lees meer
Nieuwspagina
Betonhuis-CSC-CO2module

De CSC CO2-Module

Lees meer
Meer weten over beton? Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen:
full_name
CAPTCHA