Constructief Prefab

Nieuwe projecten en artikelen

Soepel en snel naar 76 meter hoogte van woontoren De Bankier, Tilburg

Duurzaam en steigerloos bouwen: Maaswaard in Venlo

Constructie en esthetiek versterken elkaar bij Singeltoren in Leiden

Nieuwe cao voor de medewerkers in de betonproductenindustrie

Duurzaam en toekomstbestendig bouwen doe je met prefab beton

Prefab betonproducten (vooraf vervaardigde constructieve betonproducten) zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse bouwprocessen.

Betonhuis Constructief Prefab helpt marktpartijen bij het succesvol toepassen van prefab betonnen bouwelementen. Om optimaal te kunnen profiteren van de voordelen die deze bouwoplossingen bieden, is het van belang dat ze op een juiste wijze en in goede onderlinge samenhang worden gebruikt. We inspireren en faciliteren in het goed en veilig toepassen van vooraf vervaardigde constructieve betonproducten. De kennis hierover delen we onder andere via de prefab beton krant, het handboek prefab beton, verschillende lesmodules op hogescholen en experimenteel beton.

Onze vereniging is een van de sectoren binnen het Betonhuis. Voor een volledige ledenlijst klik hier. Secretaris van Betonhuis Constructief Prefab is Taco van den Broek. Hij is bereikbaar via 0348 484 400 en constructief-prefab@betonhuis.nl. Ook kun je ons volgen op LinkedIn.

Handboek Prefab Beton
(1)

Handboek Prefab Beton

Het handboek Prefab Beton is nu volledig gedigitaliseerd. Het is een veelgebruikte kennisbron op zowel een praktisch niveau als een wetenschappelijk niveau.

Wat begon als een aanzet om docenten en studenten te ondersteunen in hun kennisbehoefte over prefab beton, groeide uit tot een enorme kennisbron van in totaal liefst 1.100 pagina's!

Bekijk het handboek

Prefab Beton Krant
(6)

Overzicht Prefab Beton Krant

Een aantal keer per jaar geeft Betonhuis Constructief Prefab een themaspecial uit. Deze themaspecials 'Prefab beton krant' worden onder meer via de bouwkrant Cobouw verspreid. 

Onderwerpen zijn onder andere: functioneel, veelzijdig, duurzaam, krachtig, betrouwbaar, binnenstedelijk bouwen etc.

Bekijk de reeds verschenen uitgaven.

Prefab Beton Krant 32 - Thema prefab beton op hoog niveau

Met de verstedelijking, de schaarse stedelijke ruimte en de vraag naar woon-/werkruimte zit de oplossing in de hoogte. Hoe kun je snel en op een krappe bouwplaats bouwen? De projecten in deze uitgave onderstrepen de oplossingen die prefab beton voor (middel) hoogbouw aanreikt: secuur, levering ‘just in time’ en razendsnel. Het gaat om veelzijdige oplossingen om een passend antwoord te kunnen geven op de specifieke eisen van ieder project.

Lees verder

Prefab Beton Krant 31 - Thema veelzijdig prefab beton

Prefab beton draagt bij aan functionele en esthetische oplossingen binnen bouwprojecten. In Beton Krant 31 (september 2019) besteden we aandacht aan een aantal iconische projecten van internationale allure.

Lees verder

Prefab Beton Krant 30 - Thema functioneel en veelzijdig prefab beton

Prefab beton bewijst dag in dag uit hoe het op een veelzijdige manier bijdraagt aan functionele oplossingen binnen bouwprojecten. In dit themanummer wordt stilgestaan bij de raakvlakken van esthetiek, techniek en functionaliteit.

Lees verder

Prefab Beton Krant 29 - Thema duurzaamheid prefab beton

Echte duurzaamheid bewijst zich iedere dag en tot in lengte van dagen. Dat vereist vooraf goed denkwerk en doorzettingsvermogen om het beste betaalbaar te maken. Prefab beton is vaak de sleutel voor succes als het gaat om bouwen aan een duurzame comfortabele leefomgeving voor wonen, werken en recreatie.

Lees verder

Prefab Beton Krant 28 - Thema duurzaam prefab beton

Prefab beton biedt tal van praktische, technische en economische voordelen. Bij de productie is er nauwelijks sprake van ‘waste’ om de eenvoudige reden dat geprefabriceerde betononderdelen op maat worden gemaakt. Gebouwen gaan lang mee. Grote betonelementen zijn makkelijk te hergebruiken. Beton is ook nog eens oplossingsgericht, denk maar eens aan de buffering van warmte- en koudeopslag waarmee het energieverbruik lager komt te liggen.

Lees verder
Nieuwspagina
Foto van woontoren Hoge Vrijheid in de zonsondergang

Lappendekentoren Hoge Vrijheid als visitekaartje

Lees meer
Nieuwspagina
Artist impression van gebouw Bankier in Tilburg, 76 met hoge woontoren

Soepel en snel naar 76 meter hoogte van woontoren De Bankier, Tilburg

Lees meer
Nieuwspagina
Foto van gebouw Maaswaard in Venlo

Duurzaam en steigerloos bouwen: Maaswaard in Venlo

Lees meer
Nieuwspagina
Afbeelding van zicht op De Meelfabriek, met o.a. links de Singeltoren, midden de Silogebouwen waar het hotel in zal komen en rechts het Meelpakhuis.

Constructie en esthetiek versterken elkaar bij Singeltoren in Leiden

Lees meer
Nieuwspagina
Overleg Betonfabriek

Nieuwe cao voor de medewerkers in de betonproductenindustrie

Lees meer
Nieuwspagina
Deelnemers geven presentatie tijdens Experimenteel Beton 2022

Mooie opbrengst Workshop Experimenteel Beton

Lees meer
Nieuwspagina
Europese Commissie

Concept herziening Bouwproductenverordening gepubliceerd

Lees meer
Nieuwspagina
Circulaire Betonvloer uit voormalig gebouw gehaald

Betonkolos krijgt tweede leven in verschillende nieuwe gebouwen

Lees meer
Nieuwspagina
Tijdelijke (demontabele) rechtbank

De toekomst van bouwen

Lees meer