Constructief Prefab

Nieuwe projecten en artikelen
29 mei 2019

Hightech beton maakt takkenmotief mogelijk, station Lansingerland-Zoetermeer

29 april 2019

Betonstaal voor commentaar

29 april 2019

Opstart onderzoek wandelende opleggingen

29 april 2019

Experimenteel Beton 2018 afgerond

Over Constructief Prefab

Betonhuis Constructief Prefab (vh AB-FAB) is de vereniging van producenten van constructieve prefab betonnen bouwelementen. Wij zijn er voor en door de leden, wij vertegenwoordigen hun belangen en informeren hen. Door het brede werkgebied van de leden van Betonhuis Constructief Prefab is zij één van de grotere sectorverenigingen binnen Betonhuis.

 

Betonhuis Constructief Prefab helpt marktpartijen bij het succesvol toepassen van prefab betonnen bouwelementen, o.a. met de prefab beton krant en het handboek prefab beton. Daarmee werken we mee aan een duurzame samenleving. Dit doen wij onder andere door marktpartijen te inspireren, te faciliteren, kennis over te dragen en te informeren over de vele toepassingen van constructieve prefab betonelementen.

 

Informatie over de vereniging, klik hier of neem contact op met Taco van den Broek, T: +31 348 48 44 00 of E: constructief-prefab@betonhuis.nl. Volg ons op LinkedIn en/of Twitter

 

Klik hier voor de leden van Constructief Prefab

Handboek Prefab Beton (1)

Handboek Prefab Beton

Het handboek Prefab Beton is nu volledig gedigitaliseerd, een veelgebruikte kennisbron op zowel een praktisch niveau als op een wetenschappelijk niveau.

Wat begon als een aanzet om docenten en studenten te ondersteunen in hun kennisbehoefte over prefab-beton, groeide uit tot een enorme kennisbron van in totaal liefst 1.100 pagina's!.

Bekijk het handboek

Prefab Beton Krant (4)

Prefab Beton Krant 30 - Thema functioneel en veelzijdig prefab beton

Prefab beton bewijst dag in dag uit hoe het op een veelzijdige manier bijdraagt aan functionele oplossingen binnen bouwprojecten. In dit themanummer wordt stilgestaan bij de raakvlakken van esthetiek, techniek en functionaliteit.

Lees verder

Prefab Beton Krant 29 - Thema duurzaamheid prefab beton

Echte duurzaamheid bewijst zich iedere dag en tot in lengte van dagen. Dat vereist vooraf goed denkwerk en doorzettingsvermogen om het beste betaalbaar te maken. Prefab beton is vaak de sleutel voor succes als het gaat om bouwen aan een duurzame comfortabele leefomgeving voor wonen, werken en recreatie.

Lees verder

Prefab Beton Krant 28 - Thema duurzaam prefab beton

Prefab beton biedt tal van praktische, technische en economische voordelen. Bij de productie is er nauwelijks sprake van ‘waste’ om de eenvoudige reden dat geprefabriceerde betononderdelen op maat worden gemaakt. Gebouwen gaan lang mee. Grote betonelementen zijn makkelijk te hergebruiken. Beton is ook nog eens oplossingsgericht, denk maar eens aan de buffering van warmte- en koudeopslag waarmee het energieverbruik lager komt te liggen.

Lees verder

Overzicht Prefab Beton Krant

Een aantal keer per jaar geeft Betonhuis Constructief Prefab een themaspecial uit. Deze themaspecials 'Prefab beton krant' worden onder meer via de bouwkrant Cobouw verspreid. 

Onderwerpen zijn onder andere: functioneel, veelzijdig, duurzaam, krachtig, betrouwbaar, binnenstedelijk bouwen etc.

Bekijk de reeds verschenen uitgaven.