Constructief Prefab

Nieuwe projecten en artikelen
5 februari 2019

Bouwbeurs 2019 voor Betonhuis succesvol!

15 januari 2019

Experimenteel Beton verbindt architect en betonproducent

3 december 2018

Thermische accumulatie betonmassa spaart veel energie

3 december 2018

Trillingvrij en geluidarm funderen

Over Constructief Prefab

Betonhuis Constructief Prefab (vh AB-FAB) is de vereniging van producenten van constructieve prefab betonnen bouwelementen. Wij zijn er voor en door de leden, wij vertegenwoordigen hun belangen en informeren hen. Door het brede werkgebied van de leden van Betonhuis Constructief Prefab is zij één van de grotere sectorverenigingen binnen Betonhuis.

 

Daarnaast helpt Betonhuis Constructief Prefab marktpartijen bij het succesvol toepassen van prefab betonnen bouwelementen, o.a. met de prefab beton krant en het handboek prefab beton. Daarmee werken we mee aan een duurzame samenleving. Dit doen wij onder andere door marktpartijen te inspireren, te faciliteren, kennis over te dragen en te informeren over de vele toepassingen van constructieve prefab betonelementen..

 

Informatie over de vereniging, klik hier of neem contact op met Taco van den Broek, T: +31 348 48 44 00 of E: constructief-prefab@betonhuis.nl. Volg ons op LinkedIn en/of Twitter

 

Klik hier voor de leden van Constructief Prefab

Publicaties (4)

Handboek Prefab Beton

Bekijk het handboek

Prefab Beton Krant 29 - Thema duurzaamheid prefab beton

Echte duurzaamheid bewijst zich iedere dag en tot in lengte van dagen. Dat vereist vooraf goed denkwerk en doorzettingsvermogen om het beste betaalbaar te maken. Prefab beton is vaak de sleutel voor succes als het gaat om bouwen aan een duurzame comfortabele leefomgeving voor wonen, werken en recreatie. Laat u ook nu weer inspireren door voorbeelden uit de praktijk.

Lees verder

Prefab Beton Krant 28 - Thema duurzaamheid prefab beton

Prefab beton biedt tal van praktische, technische en economische voordelen. Bij de productie is er nauwelijks sprake van ‘waste’ om de eenvoudige reden dat geprefabriceerde betononderdelen op maat worden gemaakt. Gebouwen gaan lang mee. Grote betonelementen zijn makkelijk te hergebruiken. Beton is ook nog eens oplossingsgericht, denk maar eens aan de buffering van warmte- en koudeopslag waarmee het energieverbruik lager komt te liggen. Laat u inspireren door de voorbeelden uit de praktijk waar prefab beton een doorslaggevende bijdrage levert aan de duurzame doelstellingen van succesvolle projecten.

Lees verder

Prefab Beton Krant 27 - Thema schoonheid prefab beton (mei 2018)

Prefab beton biedt tal van praktische, technische en economische voordelen. Maar ook esthetische mogelijkheden liggen ten grondslag aan de keuze voor deze oplossingsrichting. In deze editie gaan we dieper in op de positieve bijdrage van prefab beton als we bijvoorbeeld spreken over de vrijheid van ontwerp en uiteindelijke ‘beeldkwaliteit’ van de projecten. Laat u ook nu weer inspireren door voorbeelden uit de praktijk waar prefab beton een doorslaggevende bijdrage heeft geleverd aan de schoonheid als onderdeel van het succes van het project.

Lees verder