nieuwspagina

Betonfabrikanten: invullen Monitoringstool voor 10 mei 2024

Auteur: Betonhuis communicatie / Remco kerkhoven Foto: Betonhuis 6 maart 2024

Betonbedrijven zijn cruciale spelers in de bouwsector, maar ook belangrijke schakels in de zoektocht naar een duurzamere toekomst. Het Betonakkoord, dat concrete stappen richting CO₂-neutraliteit in 2050 nastreeft, vraagt om actie van alle betrokken partijen. Betonhuis nodigt elke Betonfabrikant uit om deel te nemen aan de Monitoringstool. 

Wat is de Monitoringstool en waarom is het belangrijk?

De Monitoringstool is in 2022 ontwikkeld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), het Betonakkoord en Betonhuis. Deze tool volgt de Life Cycle Analyses (LCA) van de betonindustrie, wat essentieel is om de voortgang richting de doelstellingen van het Betonakkoord te meten. Door deel te nemen aan de Monitoringstool kunnen bedrijven:

  1. Inzicht krijgen in de eigen CO₂-emissie en gebruik van secundaire grondstoffen op materiaal- en productniveau.
  2. De bedrijfsprestaties vergelijken met die van vergelijkbare bedrijven, om zo verbeterpunten te identificeren.
  3. Bijdragen aan de transparantie en geloofwaardigheid van het eigen bedrijf op het gebied van duurzaamheid.

Waarom meedoen?

De betonsector staat voor uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Als belangrijke speler in deze sector hebben bedrijven de kans om een verschil te maken. Door deel te nemen aan de Monitoringstool kunnen niet alleen de eigen bedrijfsprestaties verbeteren, maar draagt een eider bij aan een groter geheel: een duurzamere betonindustrie en een schonere wereld. De tool is wordt ook ingezet voor het CSC-Duurzaamheidsverslag, zie bijvoorbeeld het verslag van 2022.

Invullen voor 10 mei 2024

Het is eenvoudig om deel te nemen aan de Monitoringstool. Ga naar de kennispagina voor meer informatie of als u nog geen account heeft. Heeft het bedrijf al een account vul dan de gegevens van 2023 in in de Monitoringstool. Doe dit vóór 10 mei 2024. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Remco Kerkhoven of Math Pluis.

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978
Math Pluis
Contactpersoon
Math Pluis
Adviseur Techniek en Regelgeving, sectorsecretaris BPN