nieuwspagina

Betonhuis betreurt politieke stilstand door val kabinet

Auteur: Remco Kerkhoven Foto: Screenshot TV uitzending NPO1 10-07-2023 10 juli 2023 Laatste update 12 juli 2023

De samenleving en het bedrijfsleven hebben op dit moment te maken met grote uitdagingen: de grote verduurzamingsopgave, de oplossing van de stikstofproblematiek, de investeringen in de aanleg en het beheer van infrastructuur en veel meer. Stilstand in de bouw en verduurzamingsopgave is uiteraard onwenselijk, zowel voor samenleving in het geheel als voor de betonsector in het bijzonder. Betonhuis betreurt dan ook de vertragingen die zullen worden opgelopen door de val van het kabinet.

We staan in Nederland voor grote opgaven en ons land loopt op diverse terreinen vast. Dat vraagt om slagvaardigheid en vooral om snelle en efficiënte uitvoering van onder meer klimaat- en energiebeleid. Zowel burgers als ondernemers moeten erop kunnen blijven rekenen dat de problemen die er spelen niet blijven liggen tot het aantreden van een nieuw, missionair kabinet.

De Bouw en Infra-sector vertegenwoordigt 10% van de Nederlandse economie en is onmisbaar bij de realisatie van tal van grote maatschappelijke opgaven. De val van het kabinet mag niet leiden tot stilstand op thema’s zoals de bouwopgave, de energietransitie en mobiliteit. Die oproep doet Betonhuis aan de Tweede Kamer nu het kabinet is gevallen. Stilstand kan leiden tot verdere economische achteruitgang, waardoor oplossingen voor de vele maatschappelijke uitdagingen verder uit het zicht raken. Betonhuis blijft dan ook pleiten voor constructieve gesprekken met eenieder die vooruitgang en verduurzaming omarmt.

joost_li.jpg
Contactpersoon
Joost Struijk
Directeur a.i. i.v.m. vacature voorzitter
Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978