nieuwspagina

Betonvrouw Dorien Staal is de nieuwe voorzitter van de Betonvereniging

Auteur: Persbericht Betonvereniging Foto: Betonvereniging 30 januari 2020 Laatste update 19 december 2022

Dorien Staal is de nieuwe voorzitter van de Betonvereniging. Zij volgt daarmee Ton Buijink op, die wegens een andere baan afscheid heeft genomen van zijn werkzaamheden in het bestuur. Met een bevlogen vrouw aan het roer zet de Betonvereniging de ingezette koers voort.

Dorien Staal combineert de rol als bestuursvoorzitter met haar werk bij Voorbij Prefab, waar zij sinds 2016 Algemeen directeur is. Daarvoor heeft zij via diverse werkervaringen opgedaan in de bouwsector. Waarom gaat Dorien deze uitdaging als voorzitter aan? “Het mooie aan de Betonvereniging is dat het een brede vertegenwoordiging heeft, waar diverse bloedgroepen bij elkaar komen binnen de eigen sector. Daarnaast staan we als betonsector voor grote uitdagingen, daar wil ik ook wat aan gaan bijdragen. En ik merk bijvoorbeeld dat het binnen de bouw nog geen vanzelfsprekendheid is om veel kennis te delen. Als ik daar iets in kan bijdragen in verandering van deze cultuur, dan doe ik dat graag.” Dorien wil niet vanaf de zijlijn staan roepen of meekijken. “Als ik ergens wat van vindt, dan wil ik ook mijn nek uitsteken om er een bijdrage aan te leveren.”

Zonder verbinding komt kennisdeling niet tot zijn recht

Staal zet in op verbinding binnen beton

Beweging creëren via verbinding, dat is wat Dorien Staal het liefste doet. De verschillende werelden binnen de sector bij elkaar brengen, perspectieven delen en mensen in beweging brengen. “Zonder verbinding komt kennisdeling niet tot zijn recht” onderbouwt Dorien haar passie om bij te dragen aan het kennisplatform dat de Betonvereniging is. Dorien benadrukt daarbij dat het belangrijk is om de leden en potentiële leden, zoals studenten, emotioneel te binden, waardoor je als Betonvereniging een hoge gunfactor creëert. “Ik vind het knap hoe de Betonvereniging dat al 92 jaar doet. Wij zijn in die zin slechts een passant, maar de vereniging gaat door. De stabiele factor!” 

Betonhuis wenst Dorien veel succes in haar nieuwe functie.