nieuwspagina

B:ton 2019-02 is verschenen

Auteur: Redactie Betonhuis 18 juli 2019 Laatste update 5 september 2019

B:ton is het platform voor ontwerp, fabricage, bouw en gebruik van prefab betonproducten. Ook in dit nummer weer een variëteit aan artikelen, analyses en project- en productnieuws. 

Bijzonder ontwerp AFAS Experience Center

Het magazine trapt af met een artikel over de complexe bouwopgave van het AFAS Experience Center in Leusden. Het bijzondere ontwerp betekent een behoorlijke opgave voor de uitvoerder, Dura Vermeer. Het AFAS Experience Center moet een toonaangevend complex worden, met kantoren met 750 werkplekken, een professioneel theater, een sportruimte, restaurant en een parkeergarage. De symbiose van bouwtechnieken komt extra naar voren in het theaterdeel met massieve betonwanden, prefab holle wanden, staalbetonvloeren, breedplaatvloeren en kanaalplaatvloeren. Lees meer.

Proef met busbaan als mini-energiecentrale

Nederland is een dichtbevolkt land, we hebben weinig ruimte over voor bijvoorbeeld zonneweiden. Daarom moeten we het oppervlak dat we al gebruiken, zoals daken en wegen, beter benutten en deze multifunctioneel inzetten. Juist als we functies integreren, kunnen we stappen maken richting de energietransitie. En zo voorkomen we dat het landschap verder wordt aangetast. Lees meer.

Greep uit de overige artikelen

  • Waterbeheer stijgt naar bovengrond
  • Handen op elkaar voor robuust en praktisch waterbeheer in Nuenen
  • “Trots op het resultaat van zo’n omvangrijk bestratingsproject”
  • Frisse kijk op prefab leidt tot win-winsituatie in Leiden

Ga naar het digitale magazine.