nieuwspagina

Cursus Constructies en Metselwerk

Auteur: Communicatie Betonhuis 23 februari 2022 Laatste update 12 maart 2024

Vanuit de Stichting Stapelbouw, waar Betonhuis Stenen en Blokken onderdeel van uitmaakt, wordt samen met VN Constructeurs een cursus Constructies en Metselwerk georganiseerd. Het gaat om een tweedaagse cursus waarbij de eurocode 6 centraal staat.

Het gebruik van de Eurocodes is inmiddels gemeengoed. Eurocode 6, ook bekend als NEN-EN 1996, is bedoeld voor het ontwerpen en berekenen van steenconstructies. Deze norm geeft eisen en rekenregels voor ongewapend, gewapend en voorgespannen metselwerk. Het toepassen van standaard en bijzondere metselverbanden en belasting bij brand en seismische belasting worden hiermee geborgd.

Deze cursus is bedoeld voor ontwerpers, constructeurs, aannemers fabrikanten, uitvoerders, toezichthouders, adviseurs en docenten die in hun werk te maken krijgen met deze norm. De cursus wordt gepland in maart/april zodra er voldoende geïnteresseerden zich hebben aangemeld. 

Deelname is goed voor 6 KE/PE volgens het constructeursregister. 

De cursus wordt verzorgd door drie zeer ervaren docenten die zowel actief zijn (geweest) in het werkveld als in de academische wereld van onderzoek en onderwijs:

  • arch. D.R.W. (Dirk) Martens (ABDM architecten bv en CBAM engineering bv)
  • ir. R. (Rob) Van der Pluijm (Wienerberger BV)
  • ir. A.T. (Ad) Vermeltfoort (TU Eindhoven)

Aanmelden cursus Constructies en Metselwerk  

Taco van den Broek
Contactpersoon
Taco van den Broek
Sectorsecretaris Constructief Prefab, Bestrating, Stenen en Blokken