kennispagina

Geslaagde eerste webinar opschaling Betonakkoord

Auteur: Anja van den Bogaart Foto: Betonhuis 1 juni 2021 Laatste update 14 maart 2023

Op 1 juni jl. ging Betonhuis van start met de eerste uit een serie van elf webinars ‘Aan de slag met het Betonakkoord’. Edwin Vermeulen, gastheer van deze webinarserie, ontving Jacqueline Cramer, voorzitter Betonakkoord en Ronel Dielissen, directie Mebin en bestuurslid Betonakkoord. Zij discussieerden voor 80 toehoorders over het thema van deze bijeenkomst, Opschaling van het Betonakkoord.

Jacqueline Cramer daagt In haar presentatie iedereen uit om mee te bouwen aan het Betonakkoord, dat inmiddels is gevorderd tot de fase Opschaling. Ze wijst daarbij op het belang van het innovatieprogramma Betonakkoord waarin twee thema’s centraal staan: Duurzaam beton over het testen en ontwikkelen van innovaties die binnen 1 tot 5 jaar toepasbaar zijn, en Duurzaam ontwerpen en bouwen met beton, over het op grotere schaal in praktijk brengen van slim, modulair en adaptief ontwerpen en circulair bouwen. Het nieuwe platform Betoninnovatieloket gaat ervoor zorgen dat deze innovaties in de praktijk kunnen worden gebracht.

Ronel Dielissen gaat de uitdaging aan om de scores voor duurzaam beton verder te verbeteren, om de koploperspositie van Nederland te handhaven. MKI is daarvoor een goed middel. Vanuit de cementsector wordt erkend dat er een verantwoordelijkheid is om CO2 te verlagen, daarvoor is een strategisch programma opgestart. Wat circulariteit betreft moet de enigszins gedateerde regelgeving op een verantwoorde manier worden vernieuwd.

Kijk terug
 

In een serie van elf kennissessies geeft Betonhuis een versnelling aan duurzaam beton in Nederland. In deze eerste webinar wordt de opschaling van het Betonakkoord besproken.

Voor wie?

De elf digitale bijeenkomsten zijn bedoeld voor medewerkers uit de cement- en betonindustrie, medewerkers van bouwbedrijven, beleidsmedewerkers van gemeenten, provincies, waterschappen, Rijk, duurzame programmamanagers en voor opdrachtgevers. De reeks slagsessies wordt mogelijk uitgebreid met roadshows, workshops op locatie en afgesloten met een symposium.

De volgende sessie 'Aan de slag met het Betonakkoord' vindt plaats op donderdag 10 juni a.s. van 15:30 – 16:30 uur met als onderwerp MKI als gunningscriterium.

Praat mee en meld je aan

Downloads webinar

Cover afbeelding opschaling-betonakkoord-1-juni-2021.pdf cover
Ronel Dielissen-Kleinjans

Van opbouwfase naar opschalingsfase

Cover afbeelding betonakkoord-co2-circulair-innovatie-.pdf cover
Jacqueline Cramer, voorzitter Betonakkoord

Opschaling Betonakkoord Innoveren!