nieuwspagina

Helpdesk stikstof voor iedereen bereikbaar

Auteur: Nieuwsbericht Rijksoverheid Foto: Betonhuis 16 oktober 2019 Laatste update 17 oktober 2019

Vanaf maandag 14 oktober kan iedereen met vragen over stikstof of het aanvragen van vergunningen terecht bij de helpdesk van BIJ12, de uitvoeringsorganisatie van de twaalf provincies.

De helpdesk BIJ12 is het eerste aanspreekpunt voor burgers, agrariërs en ondernemers die vragen hebben over stikstof, de toepassing van het nieuwe beleid bij toestemmingsverlening en de AERIUS Calculator. De provincies, of het ministerie dat daarvoor bevoegd is, kunnen vragen beantwoorden over een specifieke vergunning of toestemmingsbesluit. Een overzicht van hun contactgegevens vindt u op de website van BIJ12.

Veel gestelde vragen over stikstof op BIJ12

Op de website van BIJ12 staat informatie over de toepassing van het beleid en het gebruik van de AERIUS Calculator 2019. Naast de veelgestelde vragen en de algemene informatie is hier de Instructie AERIUS Calculator te vinden. Op basis van de ontvangen vragen en de belangrijkste ontwikkelingen wordt de inhoud van de website steeds weer geactualiseerd.

Website BIJ12

Mocht u op de website van BIJ12 het antwoord op uw vraag niet vinden, dan kunt u gebruikmaken van het contactformulier. U kunt bijlagen meesturen en krijgt binnen drie dagen een schriftelijke reactie. Daarnaast bestaat de mogelijkheid telefonisch contact op te nemen, elke werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Het telefoonnummer van de helpdesk is te vinden op de website van BIJ12.

Dossier stikstof (PAS) en PFAS Betonhuis

De besturen van VNO-NCW en MKB-Nederland hebben een Taskforce Stikstof in het leven geroepen. Betonhuis zit in deze taskforce, samen met inhoudelijke en juridische deskundigen. In het dossier stikstof (PAS) en PFAS staat voor de bedrijven die zijn aangesloten bij Betonhuis extra informatie en geven wij informatie vanuit de Taskforce. Ga naar dossier.

Contactpersoon Betonhuis

Paul Ewalds, stuur een e-mail.