Hoe draagt CSC bij aan de verduurzaming van Nederland?

Betonhuis en de certificerende instellingen Kiwa, SGS en SKG-IKOB organiseren samen een webinar over CSC en hoe het keurmerk bijdraagt aan de verduurzaming van Nederland.

Het internationale CSC-systeem zorgt ervoor dat beton op een verantwoorde manier beton wordt geproduceerd. Met verantwoord doelen wij op bijvoorbeeld de bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking. Met CSC wordt duurzaam beton uitgevraagd en geleverd. Certificaathouders zijn grondstofleveranciers en betonproducenten. Zij mogen CSC alleen voeren, als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid. CSC geeft zekerheid voor de afnemers van beton. De verantwoorde productie van beton wordt gegarandeerd en geeft daarmee de benodigde basis om samen te werken. Zij geven advies over de circulaire mogelijkheden van beton en beschikken over transparante milieudata. Certificaathouders leveren een hoge kwaliteit beton en tonen herkomst van grondstoffen aan.

Webinar

In dit webinar worden in circa 1,5 uur de nieuwste ontwikkelingen besproken door adviseurs van Betonhuis, de Regional System Operator van CSC in Nederland, de schemabeheerder van het CSC-keurmerk en specialisten van de certificerende instellingen.

Tijd Onderwerp
13:00-13:10 Welkom en intro
13:00-13:15 Showcase I
13:15-13:35 Stand van zaken CSC (nationaal en internationaal). Wat zijn de laatste ontwikkelingen van het CSC-keurmerk en hoe sluit dit aan bij verschillende duurzaamheidsprogramma’s van bijvoorbeeld gemeentelijke opdrachtgevers?
13:35-13:45 Pauze
13:35-13:45 Showcase II
13:50-14:10 Hoe werkt CSC in de praktijk? Certificaathouders laten u innovatie duurzame ontwikkelingen zien. De nieuwe R-module voor circulair beton. Ontwikkelingen met betrekking tot zeewinning, platinum en CO2-module.
14:10-14:15 Showcase III
14:15-14:30 Vragen, discussie en afsluiting

Voor wie?

Dit webinar is geschikt voor huidige certificaathouders, aspirant certificaathouders, opdrachtgevers, adviseurs duurzaamheid, beleidsmakers, constructeurs en deelnemers van het Betonakkoord. Meld u zich aan voor ons webinar!

U bent van harte welkom om het gratis webinar te volgen op dinsdag 30 maart, om 13:00 uur.

Aanmelden