nieuwspagina

Laatste betonstort grootschalig distributiecentrum in Hulst is een feit

Auteur: Persbericht De Hoop Betonmortel, bewerking Betonhuis Foto: De Hoop Betonmortel 3 februari 2024 Laatste update 4 februari 2024

Op vrijdag 2 februari heeft De Hoop Betonmortel, lid van Betonhuis, het laatste beton gestort voor het indrukwekkende XXL distributiecentrum op bedrijvenpark Hogeweg te Hulst. Met een totale grootte van circa 118.000 vierkante meter en ruim 1.000 parkeerplaatsen is dit project een mijlpaal voor Zeeuws-Vlaanderen.

Om deze mijlpaal te vieren, werden alle chauffeurs van De Hoop Betonmortel en medewerkers van de opdrachtgevers Van Berlo bedrijfsvloeren en funderingstechniek, en hoofdaannemer Hercuton, getrakteerd op een heerlijke zak friet met snacks op de bouwplaats. De commercieel manager van De Hoop Betonmortel, Henk van Holten, heeft ter plaatse iedereen persoonlijk bedankt voor hun enorme inzet. De overige chauffeurs en medewerkers van De Hoop Betonmortel konden genieten van een frietje met wat fris bij de betonmortelcentrale in Terneuzen.

Logistieke standaard

Hulst wordt ook wel de meest Vlaamse stad van Nederland genoemd. Hiermee is DC Hulst uitermate geschikt voor e-commercebedrijven die België willen bedienen vanuit Nederland. Door de ligging nabij de haven van Antwerpen en centraal ten opzichte van de havens van Terneuzen, Gent, Vlissingen, Zeebrugge en Rotterdam. DC Hulst betreft een nieuwbouw-ontwikkeling van 21.700 m² warehouse en wordt ontwikkeld conform de modernste, logistieke standaarden voor een efficiënte bedrijfsvoering. Het gehele dak van het warehouse is qua belasting geschikt om zonnepanelen aan te brengen, zodat de huurder gebruik kan maken van 100% groene stroom. De benodigde zonnepanelen volgens de BENG berekening zijn bij oplevering aanwezig op het dak.

Belangrijke rol voor de betoncentrale

De Hoop Betonmortel heeft een cruciale rol gespeeld bij het realiseren van dit duurzame project. De afgelopen maanden werd er dagelijks maar liefst 450 kubieke meter beton geleverd, wat neerkomt op ongeveer 40 tot 45 betonmixers per dag die beton leveren op de bouwplaats. Het project is ontwikkeld door Hercuton in samenwerking met Engh Vastgoed. Bij het moderne distributiecentrum op een kavel van ruim 20 hectare is de nadruk gelegd op duurzaamheid en biodiversiteit. Gedurende het project is er speciale aandacht besteed aan het versterken van de natuurlijke omgeving door het gebruik van inheemse plantensoorten. De Hoop Betonmortel is CSC-gecertificeerd en gaf advies in de duurzaamheidsmissie van de opdrachtgever door het inzetten van o.a. elektrische voertuigen en duurzame betonmengsels.

CO₂ Roadmap beton

In totaal is er meer dan 33.500 m³ beton gestort voor dit monumentale project en de laatste stort markeert de afsluiting van dit intensieve werk. De Hoop Betonmortel is er trots op te hebben bijgedragen aan de succesvolle realisatie van dit distributiecentrum en kijkt uit naar de verdere voortgang van het project. De eerste fase van DC XXL wordt naar verwachting opgeleverd in het tweede kwartaal van 2024, terwijl de oplevering van de tweede fase medio 2024 wordt verwacht. Door alternatieve bindmiddelen in te zetten of nog eens goed te kijken naar korrelpakking of beton met CO₂-injectie blijft De Hoop Betonmortel zich inzetten voor hoogwaardige nieuwe duurzame betonleveringen in de Zeeuwse regio en geeft zo vorm aan de CO₂ Roadmap Beton.

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978