kennispagina

Beoordelingsrichtlijnen beton

Een Beoordelingsrichtlijn (BRL) voor beton of mortel is een document waarin alle eisen, voorschriften en wetten zijn opgenomen die van toepassing zijn op het product/proces en de bepalingsmethode om aan te tonen dat het product aan deze eisen voldoet. Op deze pagina staan de meest voorkomende BRL's voor beton.

Wat zijn de meest voorkomende BRL's voor beton?

BRL  Omschrijving 
BRL 1801  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-attest met productcertificaat en NL BSB® certificaat voor betonmortel. 
BRL 1802  Nationale richtlijn betreffende het KOMO®-attest voor de combinatie van cement en poederkoolvliegas voor toepassing als bindmiddel in beton. 
BRL 1803  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-productcertificaat voor hulpstoffen voor beton en mortel. 
BRL 1804  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-productcertificaat voor steenmeel voor toepassing als vulstof in mortel en beton. 
BRL 2501  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-productcertificaat voor licht toeslagmateriaal. 
BRL 2502  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-productcertificaat voor korrelvormige toeslagmaterialen met een volumieke massa van ten minste 2000 kg/m3 voor toepassing onder andere in mortels, beton en asfalt. 
BRL 2505  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-attest met productcertificaat voor poederkoolvliegas. 
BRL 2601  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-productcertificaat voor cement en metselcement. 
BRL 2604  Nationale beoordelingsrichtlijn betreffende het KOMO®-attest voor cement voor toepassing in beton. 
BRL 3201  Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO proces-certificaat voor het toepassen van specialistische instandhoudingtechnieken voor betonconstructies. 
BRL 5056 Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-attest voor staalvezelbeton.
BRL 5061 Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-attest met productcertificaat voor staalvezels voor toepassing in beton en mortels.
BRL 5073 Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-productcertificaat voor vezels voor toepassing in beton en mortels.
BRL 9338 Milieu hygiënische kwaliteit betonmortel en andere cementgebonden mortels.
BRL 9340 Nationale beoordelingsrichtlijn voor het KOMO®-attest voor Combinatie van gemalen gegranuleerde hoogovenslag, poederkoolvliegas en portlandcement voor toepassing als bindmiddel in beton.
  Bron: Betonbouwgids 2012, Betonlexicon


Verkrijgbaar of te downloaden via:

Stichting BouwKwaliteit
KIWA - Beoordelingsrichtlijnen
SKG-IKOB