nieuwspagina

CSC-goud voor Betonmortelcentrale Gorkum

Auteur: Remco Kerkhoven 31 juli 2018 Laatste update 25 september 2019

SKG-IKOB heeft op 25 mei jl. CSC-goud uitgereikt aan Betonmortelcentrale Gorkum. Het CSC-certificaat (Concrete Sustainability Council) is voor producenten het bewijs dat betonproducten, betonmortel en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier geproduceerd worden.

Hoge score op bedrijfsvoering en door CSC-cement

Betonmortelcentrale Gorkum scoort hoog op bedrijfsvoering en het gebruik van CSC gecertificeerd cement. Paul Ewalds, Regional System Operator van CSC Nederland, licht het gouden certificaat toe: "Betonmortelcentrale Gorkum krijgt een gouden certificaat omdat de centrale voldoet aan alle strenge eisen op het gebied van verantwoorde herkomst van materialen & grondstoffen, milieumanagement & reductie van milieubelasting, hergebruik, integriteit en veiligheid & arbeidsomstandigheden. Dit geeft aan dat Betonmortelcentrale Gorkum bewust met een duurzame bedrijfsvoering bezig is en deze met verschillende acties in de keten van toeleveranciers uitvoert."

Waarom CSC-certificering?

Het certificaat biedt de afnemer zekerheid over een duurzame, verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Voor de producent is het een stimulans om te blijven innoveren en actief bezig te zijn met productontwikkeling. Het maakt de CO2-reductie inzichtelijk die een afnemer kan verkrijgen door de gecertificeerde producten te gebruiken. Verder helpt het certificaat in het verbeteren van de duurzaamheid in de gehele bouwketen. Door de internationale erkenning geeft het CSC-certificaat voordeel bij het zaken doen op de internationale markt.

Certificeringstraject

Ton van Beek, technisch manager bij SKG-IKOB: “Het is altijd even puzzelen om een nieuw certificatieschema voor toekomstige certificaathouders door te voeren. Maar wij merken dat de bedrijven enthousiast zijn en aan het denken gezet worden. Ze doen al veel op het gebied van duurzaam ondernemen maar zijn zich daar niet altijd van bewust. Door het vastleggen in het CSC-systeem komen ook ideeën voor verbeteringen. Sommige worden meteen ingevoerd, andere komen in de beleidsplannen te staan voor de nabije toekomst. Het CSC-certificeringstraject geeft een frisse blik op de bedrijfsvoering. Zo ging dat ook bij Betonmortelcentrale Gorkum.”


Beton Centraal Juni 2018