kennispagina

Metselmix | Metselspecie

Fabrikanten van metselspecie hebben zich verenigd in een werkgroep Metselmix van VOBN. Zij produceren een kant-en-klare metselspecie onder de naam Metselmix die volledig voldoet aan de norm NEN-EN 998-2 'Metselmortels'. De afnemers zijn altijd verzekerd van een topproduct, waarmee sneller, beter en goedkoper metselwerk mogelijk is.

Metselmix meteen na aankomst op bouwplaats klaar voor gebruik

De aangesloten bedrijven leveren op afgesproken tijd elke hoeveelheid op elke bouwplaats. En wel zo dat u het product op een prima wijze in ontvangst kunt nemen: in silo's, kuipen of bags. De keuze is aan u. En er zijn nog veel meer voordelen. Denkt u onder andere aan de goede verwerkbaarheid en lagere bouwkosten. Metselmix® is daarmee een ideaal product voor de bouw.

De logische keuze

Alle leden van de werkgroep Metselmix leveren de specie onder KOMO-BV certificaat. Bouwers met visie die hun concurrentiekracht willen vergroten, weten dat het met deze bedrijven gegarandeerd goed zaken doen is. Zij kiezen daarom in toenemende mate welbewust voor Metselmix®.

De nieuwe standaard

Metselmix® is een product van vakmensen voor vakmensen. Ontstaan als resultaat van het zoeken naar nieuwe wegen in de bouw, die leiden tot een hogere kwaliteit van het bouwproces en het product. Het product wordt gemaakt volgens de norm NEN-EN 998-2, staat onder de dagelijkse controle van een erkende certificatie-instelling en wordt geleverd met KOMO-BV certificaat. Maar niet alleen daarom geniet Metselmix® de voorkeur boven met de hand op het bouwwerk verwaardigde specie. Want afgezien van de constante, betrouwbare kwaliteit ligt ook de prijs per m³ beduidend lager. Dat is toch mooi meegenomen.

Gegarandeerde kwaliteit en een constant product

De productspecificaties zijn vastgelegd, gekeurd en gecertificeerd. In Nederland kennen we de norm NEN-EN 998-2 die geldt voor 'Metselmortel voor metselwerk van stenen of blokken van baksteen, kalkzandsteen, beton en gasbeton' van het NNI. Daarin staan de criteria waaraan de metselmortel moet voldoen. Druk- en buigsterkte, luchtgehalte, volumegewicht en verwerkingstijd zijn precies aangegeven. De basisgrondstoffen worden voor het mengen afgewogen in de metselspeciecentrale met geavanceerde en geijkte weegapparatuur. Kortom, u beschikt altijd en overal over een homogeen en uniform product.

Productinformatie en tips 

Productinformatieblad

MRPI Metselmortel M5

MRPI Metselmortel M10

 

Voor vragen met betrekking tot producten en diensten of het vrijblijvend maken van een afspraak kunt u contact opnemen met één van de aangesloten leden of het secretariaat.

Contact

Werkgroep Metselmix secretariaat
Zaagmolenlaan 20
Postbus 194
3440 AD WOERDEN

T 0348 48 44 88
info@metselmix.nl

 

Leden Metselmix®

Betonmortelcentrale De Lek bv

T 0184 602 226

info@delekbeton.nl
 

Betonmortelcentrale Gorkum B.V.

T 0183 623 322 

info@bcgorkum.nl
 

BouwOort Betoncentrale

T 0412 481 257

bouwoort@vanoort.nl