nieuwspagina

Nieuw: de elektrische betonmixer EcoDrive 2.0 van Mulder Europe

Auteur: Communicatie Betonhuis Foto: MulderEurope 15 november 2023

Mulder Europe, gevestigd in Dordrecht, zet een grote stap naar een duurzamere bouwsector met de introductie van de Mulder EcoDrive 2.0, een elektrische betonmixer. Deze innovatie, losgekoppeld van de dieselmotor, vermindert aanzienlijk de uitstoot op bouwplaatsen. CEO Wijnand van Aalst benadrukt het belang van de EcoDrive 2.0 voor groene bouwprojecten, vooral met het oog op de stikstofproblematiek en de groeiende vraag naar emissieloze voertuigen.

Paul Ewalds, sectorsecretaris Betonmortel vindt de innovatie een mooie stap: "Nederland is op weg naar schoon en emissieloos bouwen. Dat is in het belang van de natuur, het klimaat en onze gezondheid. Om dat te bereiken moeten de emissies van bouwmaterieel zoals mobiele werk-, voer- en vaartuigen, omlaag en daar waar kan verbeterd worden." De hele bouwsector staat voor de gezamenlijke uitdaging om stappen te zetten naar een duurzame bouw. Met het programma Schoon en Emissieloos Bouwen (SEB) wordt samengewerkt aan één aanpak om bouw-, onderhouds- en sloopprojecten schoner uit te voeren.  

Ecodrive 2.0

Hoewel de EcoDrive 2.0 initieel duurder is, belooft het een terugverdientijd van vijf jaar en mogelijkheden voor overheidssubsidie. De betonmixer, uitgerust met een krachtige 90 kW permanente magneetmotor en Lithium Ion-accu's, biedt een optimale balans tussen vermogen, gewicht en betrouwbaarheid.Mulder Europe levert betonmixers in verschillende uitvoeringen en typen, met een inhoud van 4 m3 tot 30 m3. De machines worden vooral ingezet door betoncentrales die op de bouwlocatie zelf afleveren.

Innovaties

Mulder Europe, bekend om zijn innovaties, biedt ook klantspecifieke aanpassingen, zoals het recentelijk geïntroduceerde 10 meter lange telescoopgootsysteem. De efficiënte bedrijfsprocessen van Mulder Europe omvatten eenvoudig te bedienen mixers en snelle reiniging, wat in tijden van personeelstekorten kostbare tijdwinst oplevert. Het bedrijf anticipeert op trends zoals het gebruik van lichter beton door optimale asbelasting en berekening van de belasting per as om boetes te voorkomen. 

Meer informatie op de website van MulderEurope.

Paul Ewalds sectorsecretaris Betonmortel
Contactpersoon
Paul Ewalds
Adviseur Beleid en Regelgeving, sectorsecretaris Betonmortel
Wilfred Oosterling
Contactpersoon
Wilfred Oosterling
Adviseur Bouwtechnologie, KAM