Cement

Actueel

Klinker maken zonder CO₂-uitstoot op kleine schaal al mogelijk

Innovatieve betontechnieken in Masterclass voor studenten

Nieuw: BetonTranslate, hét online Engels woordenboek voor de betonsector

Winnaars Concrete Design Competition 2021-2022 bekend

Over Cement

Sinds 1 december 2017 maakt het Cement&BetonCentrum, branchevereniging van de cementindustrie in Nederland, deel uit van Betonhuis onder de naam Betonhuis Cement.
Betonhuis Cement behartigt de belangen en bundelt de promotieactiviteiten van vier aangesloten cementindustrieën met een commercieel belang op de Nederlandse markt. Doelstelling is het gebruik van cement in Nederland te bevorderen, zowel in kwantiteit als in kwaliteit.

Maak kennis

Beton in de wegenbouw

Bij aanleg en reconstructie van de weginfrastructuur moet gekozen worden voor duurzame en onderhoudsarme constructies. Beton voldoet daaraan. Er moet namelijk niet alleen gekeken worden naar de aanlegkosten, maar ook naar de onderhoudskosten over langere termijn. Geen onderhoud betekent minder files, dus lagere maatschappelijke kosten.

 

Lees meer over beton in de wegenbouw

Architectuur en beton

Architectuur is van alle schone kunsten het meest gebonden aan techniek en praktijk. Architectuur is pas architectuur als het gemaakt en gebruikt kan worden. En beton maakt dit mogelijk.

Lees meer over architectuur en beton

Betonhuis Cement Extranet
(1)

The Betonhuis Cement Extranet has been organised to store all documents for committee meetings. This Extranet is available to registered members only.