nieuwspagina

Concrete Design Competition in Nederland

Auteur: Cindy Vissering Foto: bureaubakker 17 april 2019 Laatste update 17 oktober 2019

Tektoniek organiseert voor het studiejaar 2019 - 2020 de Concrete Design Competition voor studenten bouwkunde en civiele techniek. We hebben de docenten die de jaarlijkse betonworkshops bij de TU Eindhoven en TU Delft begeleiden, bereid gevonden om het maken van een poster onderdeel te laten uitmaken van de vereisten van het vak. De workshops worden vanuit Betonhuis Cement mogelijk gemaakt door Siebe Bakker van bureaubakker de praktische workshops te laten begeleiden.

Ontwerpen en innovatieve ideeën

Ook de Academie van Bouwkunst in Amsterdam is al aangehaakt. Docenten van andere opleidingen en vakgroepen binnen de TU’s zullen de komende maanden enthousiast gemaakt worden.

Internationale workshop Dublin

Een nog samen te stellen jury zal in mei 2020 de drie winnaars selecteren. De winnaars ontvangen een kleine geldprijs en mogen geheel verzorgd deelnemen aan een internationale workshop die einde zomervakantie 2020 in Dublin zal plaatsvinden. Hier komen de deelnemers van de beste inzendingen van de andere deelnemende landen voor een hele week bijeen. De Concrete Design Competition wordt ook georganiseerd in Ierland, Duitsland en België.

Het thema van deze ronde is ’FORM-WORKS’. Dit thema kan worden uitgewerkt door een focus op de materiaaleigenschappen, het fabricageproces en/of de toepassing in nieuwe of bestaande gebouwen of constructies. Ontwerpen en innovatieve ideeën hebben betrekking op esthetische aspecten, constructieve systemen en/of fabricagemethodes. Het ontwerp kan betrekking hebben op economische of sociale aspecten of duurzaamheid (sustainability).

In principe start de competitie in september 2019, maar studenten die de eerste helft van dit jaar hebben deelgenomen aan de workshops georganiseerd door Betonhuis Cement, kunnen hun posters al eerder indienen. De cyclus is namelijk tweejaarlijks.

Kijk voor meer informatie op Concrete Design Competition.