nieuwspagina

46 energieneutrale herenhuizen in Den Haag

Auteur: Taco van den Broek 1 september 2020 Laatste update 25 september 2020

Binck Eiland is een nieuwe woonplek vlak bij het centrum van Den Haag en dichtbij Voorburg en Rijswijk. Het deelproject Binck Plaats omvat 46 energieneutrale herenhuizen. 

Koppeltrailers

Voor de aanlevering van de breedplaatvloeren hiervoor is gebruikt gemaakt van koppeltrailers. Dit heeft meerdere voordelen. Zo is de aannemer flexibel in het tijdstip van monteren. Aanlevering van de vloeren kan ook plaatsvinden buiten de spits, wat de vermindering van de uitstoot van CO2 ten goede komt. Daarnaast kan door het gebruik van koppeltrailers zonder tijdsdruk gelost worden en is er daardoor meer tijd om bijvoorbeeld de valbeveiliging te bevestigen.

Het gebruik van koppeltrailers is met name geschikt voor projecten waarbij er een vracht per dag of twee dagen wordt geleverd in lange series achter elkaar door. Het is niet wenselijk meerdere vrachten per dag te plannen. Er moet namelijk ruimte zijn voor twee trailers, zodat een volle trailer geplaatst kan worden en de lege trailer mee retour genomen kan worden.

Meer informatie

Lees meer over dit project. Of neem contact op met sectorsecretaris Taco van den Broek via constructief-prefab@betonhuis.nl