nieuwspagina

B:ton 2019-03 is verschenen

Auteur: Taco van den Broek 4 november 2019 Laatste update 7 november 2019

De innovatieve prefab betonsector combineert betrouwbaarheid, design, duurzaamheid en innovatie. Zo ontstaat een scala aan toepassingsmogelijkheden bij het realiseren van oplossingen op het gebied van infrastructuur, bouw, openbare ruimte, verkeer, de agrarische sector, enzovoort. B:ton besteedt structureel aandacht aan al deze toepassingsgebieden en doelgroepen.

In B:ton 2019-03 lees je over de Eindhovense steen. Een designteam, presentatie op Youtube en volksraadpleging: niet eerder werd zoveel heisa gemaakt over een nieuw type bestrating. Overdreven? De gemeente Eindhoven vindt van niet. Voor een make-over van de Eindhovense bestrating sloeg de gemeente de handen ineen met designbureaus Atelier NL en Envisions. Samen hebben zij de nieuwe Eindhovense steen ontwikkeld: een moderne betonnen straatsteen met grijze basiskleur met daarin kiezels van verschillende kleuren die verwijzen naar de ondergrond van Eindhoven. 

Eindhovense steen

Verder lees je onder andere over takkenelementen in prefab beton. Een woontoren met prefab betonnen breedplaatvloeren, wandelementen en binnenspouwblad gevelelementen, waarin de installatietechniek is geïntegreerd. En prefab betonelementen in glaskroon en gevels die met recht ‘haute couture’ te noemen zijn.