nieuwspagina

Campagne Civiele Helden wordt omarmt door Constructief Prefab

Auteur: Communicatie Betonhuis, persbericht Civiele Helden Foto: Civiele helden 16 oktober 2023 Laatste update 25 oktober 2023

Scholieren kunnen vanaf oktober in de tijdlijn van hun favoriete social media-app de campagne 'Civiele Helden' tegenkomen. In de wervingscampagne voor de studie civiele techniek staan drie scholieren centraal die in hun dagelijks leven kennismaken met de wereld van civiele techniek. Steeds minder scholieren kiezen voor deze studie, dus besloten de hogescholen de handen ineen te slaan om het vakgebied beter op de kaart te zetten. Betonhuis Constructief Prefab omarmt deze campagne.

Het vakgebied civiele techniek moet beter op de kaart gezet worden. Dat is volgens Taco van den Broek hard nodig: "ons land heeft dringend meer civieltechnische (beton)ingenieurs nodig. De sector, in de volksmond bekend als grond-, weg- en waterbouw, staat de komende decennia voor de enorme opgave om onze infrastructuur toekomstbestendig en ons land veilig, leefbaar en bereikbaar te houden." Betonhuis constateert dat het tekort aan specialisten er nu al is, maar wordt alleen maar nijpender. Civiele techniek is onmisbaar voor GWW, U-bouw en betonbouw daarom heeft de sector Constructief Prefab contact met de verschillende hogescholen, waarbij ook studentenaantallen, in- en uitstroomniveau aan de orde komen.

Wat is civiele techniek eigenlijk?

Op die vraag hebben jongeren vaak helemaal geen antwoord óf ze hebben geen goed beeld en is de insteek va de campagne.Via video's en het online platform Studeercivieletechniek.nl maken jongeren kennis met de wereld van civiele techniek en ontdekken ze de mogelijkheden binnen de infra, oftewel de grond-, weg- en waterbouw. Naast een online campagne verzorgen de samenwerkende hbo-opleidingen ook voorlichting op het voortgezet onderwijs met lesmateriaal en de video Civiele Helden. Niet alleen scholieren zijn de doelgroep voor deze campagne, maar ook hun ouders. Beiden kunnen dus de campagne op TikTok, Instagram, Facebook en YouTube voorbij zien komen. Zo kan het gesprek aan de keukentafel goed gevoerd worden.

Minors en voordrachten

Constructief Prefab verzorgt bij verschillende Hoge scholen minors en voordrachten. "Verder stimuleren wij onze bedrijven om vooral de deuren open te zetten voor bezoeken van studenten en afstudeerstages." Ook de Betonpocket vindt gretig aftrek bij de hoge scholen en voor docenten en bedrijven is er veel informatie beschikbaar om prefab beton onder de aandacht te brengen.

Taco van den Broek
Contactpersoon
Taco van den Broek
Sectorsecretaris Constructief Prefab, Bestrating, Stenen en Blokken