nieuwspagina

Mutares versterkt positie van Byldis als marktleider in Europese prefab betonbouwsector

Auteur: persbericht Byldis Foto: Byldis 30 oktober 2023 Laatste update 3 november 2023

Mutares SE & Co. KGaA, een private-equity investeerder, neemt Byldis over. Byldis, een vooraanstaand bedrijf in integrale assemblageoplossingen voor midden- en hoogbouw in Europa, versterkt hiermee haar positie als marktleider. Deze strategische overname benadrukt Mutares' toewijding aan innovatie en groei in de betonbouwsector.

Byldis heeft zich bewezen als pionier in integrale assemblageoplossingen en heeft de bouwindustrie getransformeerd met geavanceerde technologieën en innovatieve off-site bouwoplossingen. Deze overname breidt niet alleen de aanwezigheid van Mutares in de Europese markten uit, maar verrijkt ook hun portfolio met de expertise en capaciteiten van Byldis.

Voordelen van de overname

De samenvoeging van Byldis met Mutares weerspiegelt een gedeelde toewijding aan kwaliteit en duurzame bouwpraktijken. Deze krachtige combinatie zal resulteren in uitgebreidere en duurzamere bouwoplossingen voor klanten en partners.

Belangrijkste voordelen van de overname:

1. Verbeterde Innovatie: Mutares en Byldis zullen samenwerken aan grensverleggende moderne bouwmethoden en innovatieve oplossingen om aan de groeiende behoeften van klanten te voldoen.

2. Uitgebreid Marktbereik: De overname vergroot het geografische bereik van Mutares en versterkt hun positie in cruciale Europese markten.

3. Duurzame Bouwpraktijken: Beide bedrijven delen een toewijding aan milieuvriendelijke en duurzame bouwpraktijken, wat de sector ten goede zal komen.

4. Synergetische Samenwerking: Samenwerking tussen Mutares en Byldis zal leiden tot een dynamische uitwisseling van kennis, expertise en middelen, wat zal resulteren in verdere innovatie in de bouwsector.

Michael Koch, CRO / Interim-CEO van Byldis, en Henk Berendsen, Financieel Directeur van Byldis, tonen enthousiasme over de overname en delen de visie van de gedeelde toekomst. De overname van Byldis door Mutares is een krachtige stap naar herdefiniëring van moderne bouwmethoden, en belooft een veelbelovende toekomst voor beide bedrijven. Byldis is lid van Betonhuis Constructief Prefab.

Meer informatie: www.Byldis.com

Foto: Michael Koch, CRO / Interim-CEO Byldis (links), Henk Berendsen, Financieel Directeur Byldis (rechts)

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978
Taco van den Broek
Contactpersoon
Taco van den Broek
Sectorsecretaris Constructief Prefab, Bestrating, Stenen en Blokken