nieuwspagina

Woontoren Haasje Over grotendeels in prefab beton opgetrokken

Auteur: Taco van den Broek 5 december 2019 Laatste update 9 december 2019

Op de plek waar Philips sinds de oprichting in 1891 het toonbeeld van de industriële revolutie in verlichting en elektronica werd, vindt jaren later ook een soort industriële evolutie plaats. Woontoren Haasje Over wordt namelijk grotendeels in prefab beton opgetrokken.

Prefab betonnen sandwich gevelelementen

“Van de 7e tot en met de 19e verdieping bouwen wij in een droog systeem, zonder steigers en stempels. Prefab betonnen sandwich gevelelementen, 250 mm dikke prefab vloeren en de stabiliteit/liftkern worden met boutverbindingen aan elkaar geknoopt. Over 50 jaar kun je alle inbouwpakketten eruit halen en dan heb je een prachtig casco met 3,5 meter hoge verdiepingen voor een volgende functie. Nu gaan  de bewoners van de 137 loftwoningen en 48 woningen in het bruggebouw genieten van hun karakteristieke sociale huurwoningen die wij in opdracht van woningcorporatie Sint Trudo realiseren.”

Architectonische revolutie

Misschien kun je ook spreken van een architectonische revolutie, want waar vind je sociale huurwoningen met een plafond op 3,5 meter hoogte en een gigantisch uitkragend kozijn dat de buitenbeleving direct in de woning haalt? Je kunt in de brede vensterbank gaan zitten en genieten van Strijp S, één van de meest bruisende plekken in Eindhoven. 

Lees meer in de Prefab Beton Krant nr. 32