kennispagina

Stichting Stapelbouw

De Stichting Stapelbouw is een netwerk voor kennisontwikkeling en onderzoek op het gebied van steenconstructies voor toepassing in gevels en als draagconstructie.

In deze Stichting zijn alle branches die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van steenconstructies en steenconstructies met metselwerk, verenigd: KNB (bouwkeramiek), VNK (kalkzandsteen), NeMO (mortel) en dus ook de sector Stenen en Blokken van Betonhuis.

Door bundeling van technische kennis kan worden geïnvesteerd in onderzoek en verdere kennisontwikkeling op het gebied van steenconstructies en vooral die met metselwerk. Zo werkt de sector ook mee aan relevante ontwikkelingen op het gebied van (Europese) regelgeving en normering. De focus van de stichting Stapelbouw ligt op de constructieve aspecten van steenconstructies.

Metselwerk hoort bij de Nederlandse bouwtraditie en de Stichting Stapelbouw draagt eraan bij dat dat ook in de toekomst mogelijk blijft.

Opdrachtgevers, ontwerpers en constructeurs (in opleiding) kunnen een beroep doen op de stichting Stapelbouw bij technische vragen steenconstructies met metselwerk.

Stichting Stapelbouw