nieuwspagina

Nieuwe Betonbouwgids: Duurzaam Bouwen met Beton

Auteur: Remco Kerkhoven 16 april 2024 Laatste update 17 april 2024

De sector betonmortel van Betonhuis ontwikkelt een nieuwe Betonbouwgids, een allesomvattend naslagwerk dat zich richt op het voorbereiden, verwerken en uitvoeren van gestorte betonconstructies. Deze nieuwe uitgave, ondersteund door digitale animaties, belooft een waardevolle bron van kennis te zijn voor professionals in de bouwsector en biedt in het bijzonder een gedetailleerd overzicht van duurzaamheidskaders om het stortproces met beton te verduurzamen.

Beton staat bekend als een duurzaam en efficiënt bouwmateriaal. Het is robuust, heeft een lange levensduur en is voortdurend in ontwikkeling dankzij de innovatiekracht van betonmortelcentrales. De Betonbouwgids, die na acht jaar volledig is geactualiseerd met de nieuwste inzichten van bedrijven aangesloten bij Betonhuis, bundelt deze kennis en expertise in één handzame publicatie.

Een Gids voor Professionals en Onderwijs

De Betonbouwgids is ontworpen om een breed publiek te bedienen. Van werkvoorbereiders tot uitvoerders, van onderwijsinstellingen tot bouwbedrijven, de gids biedt praktische informatie voor iedereen die betrokken is bij betonbouwprojecten. Speciale aandacht is besteed aan het onderwijs, waar de gids fungeert als een essentieel leerinstrument voor de volgende generatie bouwprofessionals.

Duurzaamheid in de Bouwketen

Een van de meest opvallende aspecten van de Betonbouwgids is de nadruk op duurzaamheid. Naast de gebruikelijke onderwerpen zoals levensduur en kwaliteit van gestorte constructies, biedt de gids een gedetailleerd overzicht van duurzaamheidskaders. Deze kaders verschaffen inzicht in de diverse mogelijkheden om het stortproces met beton te verduurzamen, van materiaalkeuzes tot efficiënte verwerkingsmethoden.

De Noodzaak van Actuele Kennis

Remco Kerkhoven benadrukt het belang van actuele kennis in de bouwsector. Met een groeiende vraag naar duurzame bouwmaterialen en een blijvende behoefte aan gekwalificeerd personeel, is het verspreiden van kennis essentieel om de sector vooruit te helpen. De Betonbouwgids speelt hierin een cruciale rol door praktische informatie toegankelijk te maken voor zowel ervaren professionals als nieuwe generaties.

Toekomstgericht Bouwen

De Betonbouwgids is meer dan alleen een bron van informatie; het is een kompas voor duurzaam en toekomstgericht bouwen met beton. Door de gids te raadplegen en de duurzaamheidskaders toe te passen, kunnen bouwprofessionals niet alleen efficiënter werken, maar ook bijdragen aan een groenere en duurzamere toekomst voor de bouwsector.

Een goede werkvoorbereiding bij het storten van beton is belangrijk. Naast een stortplan maken de keuringsplannen en de V&G-aspecten een essentieel deel uit van deze werkvoorbereiding. Het kan worden onderverdeeld in: de uit te voeren onderdelen, de organisatie en communicatie, de procesbeheersing en werkomschrijvingen. Bekijk de animatie.

Kortom

Met de lancering van de nieuwe Betonbouwgids zet de sector betonmortel van Betonhuis een belangrijke stap richting duurzaam bouwen met beton. De gids belooft niet alleen een waardevolle bron van kennis te zijn, maar ook een inspiratiebron voor toekomstige bouwprojecten. Het is een krachtig instrument waarmee professionals in de bouwsector de uitdagingen van morgen kunnen aangaan en de mogelijkheden van beton als duurzaam bouwmateriaal ten volle kunnen benutten. De gids is vanaf september 2024 te bestellen bij Aeneas en aan te vragen bij een betoncentrale aangesloten bij Betonhuis. 

Animaties 

Naast de 100 pagina’s informatie wordt in de gids verwezen naar de website www.betonhuis.nl/betonmortel en animaties. De Betonbouwgids is gratis. Exemplaren van de Betonbouwgids 2020 zijn aan te vragen via de Betoncentrales die zijn aangesloten bij Betonhuis.

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978
Wilfred Oosterling
Contactpersoon
Wilfred Oosterling
Adviseur Bouwtechnologie, KAM