nieuwspagina

Betoncentrale Twenthe BV ontvangt opnieuw het CSC-certificaat goud

Auteur: Communicatie Betonhuis Foto: Betoncentrale Twenthe 23 oktober 2023 Laatste update 31 oktober 2023

Kiwa reikte op donderdag 19 oktober het gouden Concrete Sustainability Council (CSC) certificaat uit aan negen centrales van Betoncentrale Twenthe BV, waaronder vijf centrales van Betoncentrale Twenthe BV, Betoncentrale Diamant BV, Betoncentrale Drenthe BV, Betoncentrale Eemsmond BV en Betoncentrale Nederrijn BV.  

In 2019 haalde het bedrijf ook al goud en heeft dit met strengere CSC eisen opnieuw gepresteerd. Hiermee laat het bedrijf zien dat het zich actief heeft ingezet voor de verduurzaming van de betonsector en behaalt daarmee een belangrijke nieuwe mijlpaal. Betoncentrale Twenthe heeft altijd kwaliteit hoog in het vaandel gehad, wat blijkt uit het ISO 9001 en 14001 gecertificeerde managementsysteem en de KOMO-gecertificeerde producten. "En daar hoort volgens ons ook CSC-goud bij," aldus Henk ter Welle, hoofd productie & technologie.“CSC-certificering benadrukt de inspanningen van ons bedrijf om de milieueffecten van betonproductie te verminderen. Dit omvat onder andere het verminderen van CO2-uitstoot en het verantwoord beheer van grondstoffen.”

Internationaal systeem

Het Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden voor het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual, wat het certificaat internationale erkenning geeft. Er zijn vier niveaus van certificering: brons, zilver, goud en platina. In Nederland fungeert Betonhuis als de regionale systeembeheerder. De daadwerkelijke certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke certificerende instellingen, waarvan Kiwa er een is. Richie Hilgersom voegt toe: “CSC is het bewijs dat bedrijven zich inzetten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het certificatiesysteem bevordert voortdurende verbetering in de betonsector door middel van samenwerking tussen producenten en toeleveranciers. Certificaathouders hebben de mogelijkheid om op elk moment hun certificatieniveau te verhogen door extra bewijsmateriaal aan te leveren.

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978