nieuwspagina

Betonhuis maatwerktraining bij de IJB Groep in Lemmer

Auteur: Jan Heuveling 11 december 2018 Laatste update 25 februari 2020

 

De IJB Groep in Lemmer produceert voorgespannen heipalen en funderingsbalken. De medewerkers zijn gemotiveerd om zich verder te verdiepen in het productieproces. Betonhuis ontwikkelde samen met het bedrijf een maatwerktraining. Het vergroten van kennis leidt uiteindelijk tot minder uitval van medewerkers, een verbetering van het productieproces en betere samenwerking.

Hoe is de maatwerktraining tot stand gekomen?

Femke Hendriksma van de afdeling P&O heeft Betonhuis gevraagd mee te denken over een training op maat. Na een inventarisatie van de gewenste inhoud is deze afgestemd op de werkzaamheden binnen de IJB Groep. Wat waren de knelpunten en welke kennis is nodig om deze te verbeteren? Docent Jurjen Talsma en senior betontechnoloog Douwe Lootsma gaven aan dat de basiskennis van grondstoffen en de samenstelling van beton daarbij nuttig is. Met deze kennis is er meer begrip voor de variatie in consistentie en geeft het meer inzicht in de juiste verwerkbaarheid. Marcel Mollema, voorman heipalen, en Johan Huitema, teamleider funderingen, hebben punten aangedragen waar de kwaliteit in de productie verbeterd kon worden.

Inhoud maatwerktraining bij IJB Groep

Bij het eerste contact van Femke met Betonhuis werd gedacht aan circa 25 deelnemers. Toen de inhoud van de maatwerktraining bekend was, groeide het aantal tot 36 medewerkers. De inhoud van de cursus bestaat uit onder meer een dagdeel Betontechnologie, Grondstoffen voor beton en Eigenschappen van het materiaal, een dagdeel Kwaliteitszorg en Klanttevredenheid en een dagdeel Veilig werken. De cursus is gestart op 1 november.

Opleidingen Betonhuis

Betonhuis richt zich op het ontwikkelen en verzorgen van kleinschalige opleidingen die uitsluitend bedoeld zijn voor medewerkers van aangesloten bedrijven. Deze opleidingen zijn elders niet verkrijgbaar. De opleidingen zijn praktijkgericht en specifiek ontwikkeld voor de branche. Lees meer over de opleidingen en leermiddelen van Betonhuis.

Contactpersoon Betonhuis

Sandra van Reeden, stuur een e-mail