nieuwspagina

Bruil ontvangt eerste CSC-certificaat voor droge mix in Nederland

Auteur: Betonhuis communicatie Foto: Bruil 28 mei 2024

Bruil heeft het allereerste CSC-certificaat voor droge mix in Nederland ontvangen. Deze prestatie markeert een belangrijke mijlpaal in de voortdurende inspanningen van Bruil om duurzaamheid en kwaliteit in de bouwindustrie te bevorderen. Het CSC-certificaat (Concrete Sustainability Council) is een internationaal erkende standaard die de duurzaamheid van beton en zijn grondstoffen certificeert. Breunis van Driesten, directeur Bruil Mix & Coba, ontving van Remy Zwerus, auditor SGS, het zilveren certificaat.

CSC is het wereldwijde certificeringssysteem voor verantwoord geproduceerd beton. Beton is 's werelds meest gebruikte bouwmateriaal en is zonder enige twijfel het meest duurzame bouwmateriaal. Door een certificeringssysteem voor verantwoord geproduceerd en gewonnen beton te ontwikkelen, maakt de Concrete Sustainability Council (CSC) dit daadwerkelijk aantoonbaar. Het helpt opdrachtgevers, architecten en beleidsmakers om duurzame beslissingen in de betonbouw mogelijk te maken. De CSC-certificering omvat de volledige betonketen met cementproducenten, leveranciers van grondstoffen, betonfabrikanten, betoncentrales en nu ook voor droge mortels.

Breed assortiment droge mortels

Bruil staat bekend om zijn uitgebreide assortiment droge mortels die een stevige basis bieden voor diverse bouwprojecten. De producten van Bruil worden veelvuldig ingezet in uiteenlopende markten zoals renovatie, nieuwbouw, woningbouw, utiliteitsbouw en infrastructuur. Daarnaast zijn deze mortels ook zeer geschikt voor onderhoudsprojecten. Het brede toepassingsgebied en de betrouwbare kwaliteit maken de mortels van Bruil tot een favoriet onder bouwprofessionals.

Veelzijdigheid en duurzaamheid

De droge mortels van Bruil onderscheiden zich door hun veelzijdigheid. Ze kunnen worden gebruikt voor verschillende projecten en toepassingen, variërend van structurele elementen in nieuwbouw tot reparaties in renovatieprojecten. Deze mortels leveren consistent hoge prestaties en dragen bij aan de duurzaamheid van de bouwprojecten waarin ze worden gebruikt”, vertelt Van Driesten. Met de toekenning van het CSC-certificaat aan de droge mix van Bruil wordt erkend dat het bedrijf voldoet aan strenge milieu- en sociale normen.

Innovatie in de bouwsector

De ontvangst van het CSC-certificaat benadrukt Bruil’s inzet voor innovatie en duurzame ontwikkeling in de bouwsector. Het certificaat geeft aan dat Bruil niet alleen kwalitatief hoogwaardige producten levert, maar ook verantwoordelijkheid neemt voor de ecologische en sociale impact van haar activiteiten. “Deze prestatie onderstreept het belang van duurzaamheid en kwaliteit, en zet een nieuwe standaard voor andere bedrijven om te volgen”, vertelt Zwerus tot slot.

Foto: Remco Kerkhoven, communicatiemanager en statistiek (Betonhuis/CSC), Remy Zwerus, auditor (SGS), Tobias Laurens, Coördinator duurzaamheid (Bruil), Marcel Bos, Plantmanager Mix (Bruil), Dennis Budding, Commercieel manager (Brui) en Breunis van Driesten, Directeur (Bruil)

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978