nieuwspagina

Campagne moet bewustzijn van het belang van beton vergroten

Auteur: Persbericht GCCA - bewerkt door Betonhuis Foto: Betonhuis 23 februari 2020 Laatste update 2 maart 2020

De Global Cement and Concrete Association (GCCA) start dit jaar een campagne met Concrete Stories, gericht op het vergroten van het bewustzijn van de rol die beton in het dagelijks leven speelt.

De campagne werd gelanceerd tijdens een bijeenkomst van Chief Executives uit de cement- en betonindustrie in Brussel. De campagne is bedoeld om het publiek te betrekken door het ‘verhaal van beton’ te vertellen via een aantal verschillende thema's, waaronder hoe beton bijdraagt ​​aan het dagelijks leven, beton als een factor die verandering mogelijk maakt en creatief gebruik van beton over de hele wereld.

Rol cement -en betonindustrie bij het aanpakken klimaatverandering 

De thema's zullen zich richten op de belangrijke rol die de cement- en betonindustrie speelt bij het aanpakken van de uitdaging van klimaatverandering. Benjamin Sporton, GCCA Chief Executive: “Beton is een prachtig materiaal dat overal om ons heen is. Dat beseffen wij ons eigenlijk niet zo vaak. Gedurende 2020 beginnen wij met ‘Concrete Stories’ die vertellen dat beton veelzijdigheid is, wat de schoonheid ervan is en wat de vele duurzame prestaties van het materiaal zijn." Cement en beton zijn fundamenteel voor ons dagelijks leven: de manier waarop we reizen, onze huisvesting, ons werk en vele andere aspecten. "De campagne ‘Concrete Stories’ zal de rol die dit ‘super’materiaal speelt op de voorgrond brengen en toont ook de innovaties van de cement- en betonindustrie. Het laat zien hoe beton op soms verrassende en vaak mooie manieren kan worden gebruikt", voegde hij eraan toe.

Video GCCA: Beton is van fundamenteel belang voor het vormgeven van onze wereld. 

Vertel ook uw verhaal!
Onder het motto 'Beton voor een een duurzame toekomst van Nederland' zoekt Betonhuis opdrachtgevers, architecten, adviseurs, stedenbouwkundigen die hun kennis van beton in de bouw willen vertellen. Via de website van Betonhuis wordt direct toepasbare kennis over de mogelijkheden en pluspunten van het toepassen van beton in gebouwen en constructies ontsloten. Kennis over bekende en wellicht minder bekende duurzame eigenschappen en prestaties van beton als bouwmateriaal. Een website om u verder op weg te helpen bij de daadwerkelijke toepassing van beton in de praktijk. Ook geïnteresseerd? Neem contact op met Remco Kerkhoven, stuur een e-mail.

Meer informatie over de Global Cement and Concrete Association