nieuwspagina

CSC blijft door ontwikkelen blijkt uit internationaal jaarverslag 2022

Auteur: Remco Kerkhoven 4 mei 2023 Laatste update 5 mei 2023

Deze maand verscheen het internationale jaarverslag van de Concrete Sustainability Council (CSC). Uit het verslag blijkt dat CSC internationaal flink aan de weg timmert en dat men doorontwikkeld.

CSC-certificering bleef zich wereldwijd uitbreiden met de eerste certificeringen in Finland, Oostenrijk, Peru, Portugal, Slowakije en Zweden en de familie van CSC-certificeringssystemen werd verbeterd door de lancering van de CO2-module, een speciaal label voor betonproducten met een laag CO2-gehalte. De CO2-module is beschikbaar voor bedrijven die het CSC-certificaat (Zilver of hoger) hebben behaald of gaan behalen en de transitie van de betonsector naar CO2-neutraliteit leiden. Gedurende 2022 hebben we 36 CO2-modulecertificaten afgeleverd en de verwachting is dat dit aantal volgend jaar verder zal toenemen.

Internationale groei

Zo werden de eerste CSC-certificeringen in Finland uitgereikt. Maar ook in landen Oostenrijk, Peru, Portugal, Slowakije en Zweden groeide het aantal gecertificeerde bedrijven. Het aantal jaarlijkse certificeringen bleef stijgen tot een recordhoogte van 294 in 2022, wat leidt tot een stijging van 23% ten opzichte van 2021, grotendeels gedreven door Duitsland, België en de Nederland.  Van de 294 CSC-certificeringsprojecten die in 2022 werden uitgevoerd, waren er 164 in Duitsland, 58 in Nederland, 36 in België, 15 in Italië, 6 in Turkije, 5 in Polen, 5 in Zweden, 1 in Oostenrijk, 1 in Portugal, 1 in Slowakije en 2 in Peru. Dit verhoogde het aantal actieve certificaten tot 697.

R-Module

De R-module werd ge-update. Inmiddels hebben 40 fabrieken, waarvan 26 in 2022, speciale label voor betonrecycling gekregen. In 2022 is de CSC R-Module is verbeterd met een viersterrensysteem. De R-Module toont het gebruik van gerecycled materiaal in beton aan. De vraag zal naar verwachting blijven groeien, aangezien het gebruik van gerecycleerde granulaten steeds meer wordt gewaardeerd door groen bouwen labels.

Jaarverslag

U kunt het volledige jaarverslag hier lezen en downloaden.

 

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978
Paul Ewalds sectorsecretaris Betonmortel
Contactpersoon
Paul Ewalds
Adviseur Beleid en Regelgeving, sectorsecretaris Betonmortel