nieuwspagina

DAM Beton sluit zich aan bij Betonhuis

Auteur: Betonhuis communicatie Foto: DAM Beton 22 januari 2024

DAM Beton, een toonaangevend Fries familiebedrijf gevestigd in Akkrum, heeft zich recentelijk aangesloten bij Betonhuis. Het bedrijf, met een eigen betoncentrale, biedt een breed scala aan hoogwaardige bouwmaterialen.

Dam Beton, oorspronkelijk een turfhandelsonderneming in Nij Beets, heeft zich ontwikkeld tot een gerenommeerde leverancier van bouwmaterialen. Het assortiment omvat heipalen, industrieplaten, kavelpadplaten, megablokken, betonmortel, schuimbeton, stelconplaten, keerwanden, betonklinkers, en meer, zowel in eersteklas als in regelmatige aanbiedingen van tweede keus, gebruikt of restpartijen. Het bedrijf heeft deelnemingen in diverse productielocaties en importeurschappen van fabrikanten uit de Benelux en Duitsland.

Historie en Groei

Oorspronkelijk gestart als turfhandelaar in Nij Beets, evolueerde DAM Beton door de jaren heen van foerage naar tegels, betonplaten, en betonproductie. In de jaren 80 verhuisde het bedrijf naar Akkrum, waar verdere uitbreiding mogelijk was. Het betonbedrijf in Friesland groeide gestaag, met toevoegingen als keerwanden, betonblokken, stalen balken, buizen, en een heipalenfabriek. Tegenwoordig adviseren 10 medewerkers dagelijks klanten en leveren hoogwaardige materialen.

Lid van Betonhuis 

DAM Beton blijft zich richten op duurzame innovatie en klantenservice om te voldoen aan de groeiende behoeften van de bouwsector. Op hun website vinden klanten een ruime keuze aan producten, en het bedrijf staat open voor contact voor op maat gemaakte betonoplossingen. Paul Ewalds licht de stap van DAM toe: "Betonhuis heeft inmiddels haar dienstverlening zodanig uitgebreid dat lidmaatschap voor DAM Beton een vanzelfsprekende stap was geworden. Met name de ontwikkelingen en eisen in de markt met betrekking tot duurzaam en circulair beton hebben DAM doen besluiten lid te worden bij Betonhuis en de sector Betonmortel."

Paul Ewalds sectorsecretaris Betonmortel
Contactpersoon
Paul Ewalds
Adviseur Beleid en Regelgeving, sectorsecretaris Betonmortel