nieuwspagina

Duurzame innovaties bij Kijlstra worden beloond met CSC-Goud voor alle vestigingen

Auteur: Communicatie Betonhuis Foto: Kijlstra Betonmortel 1 december 2023

Woensdag 29 november was een feestelijke dag bij Kijlstra Betonmortel. Alle vestigingen van Kijlstra zijn nu officieel CSC-Goud gecertificeerd. Deze certificering markeert een belangrijke mijlpaal in het streven van Kijlstra naar duurzaamheid en milieubewustzijn in de bouwsector. Richie Hilgersom, auditor bij Kiwa, reikte de certificaten uit.

René Kors, technisch directeur bij Kijlstra, was samen met de betontechnologen nauw betrokken bij het certificeringstraject: "Het gebruik van alternatieve bindmiddelen met behoud van kwaliteit en onze inzet van alternatieve transportmiddelen zoals de elektrische truckmixer zijn voorbeelden waarom wij het gouden certificaat hebben gekregen." Daarnaast neemt Kijlstra Betonmortel deel aan de benchmark en het CSC-duurzaamheidsverslag.

CSC-Goud: bewijs van duurzaamheid

Kijlstra heeft met trots aangekondigd dat al haar vestigingen zijn bekroond met de CSC-Goud certificering. Deze certificering wordt uitgegeven door het Concrete Sustainability Council (CSC), een onafhankelijke organisatie die zich toelegt op het verduurzamen van de betonindustrie. "Het behalen van het Goud niveau betekent dat Kijlstra voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de ecologische, maar ook naar sociale en economische aspecten van betonproductie," aldus Remco Kerkhoven, adviseur Betonhuis namens CSC.

Duurzaam inkopen en alternatieve bindmiddelen

Kijlstra zet zich in voor duurzaam inkopen door zorgvuldig te selecteren waar haar grondstoffen vandaan komen. Daarnaast heeft het bedrijf geïnvesteerd in onderzoek naar alternatieve bindmiddelen, zoals geopolymeer en puzzolaan, die de milieu-impact van betonproductie verminderen zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Dit toont aan dat duurzaamheid en hoogwaardige bouwmaterialen hand in hand kunnen gaan.

Elektrische truckmixer en hybride wagenpark

Als pionier in de bouwsector heeft Kijlstra geïnvesteerd in alternatieve transportmiddelen om de ecologische voetafdruk te verkleinen. "De introductie van de elektrische truckmixer is hier een perfect voorbeeld van. Deze innovatieve vrachtwagen maakt gebruik van elektrische aandrijving, waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen aanzienlijk wordt verminderd," vertelt René met trots. Bovendien is 30% van het wagenpark van Kijlstra hybride, waardoor het bedrijf actief bijdraagt aan een meer duurzame mobiliteit.

CSC-beton is duurzaam beton

CSC-beton staat voor beton dat voldoet aan de strenge duurzaamheidscriteria van het Concrete Sustainability Council. Door het gebruik van CSC-gecertificeerd beton draagt Kijlstra bij aan het verminderen van de milieu-impact van bouwprojecten. CSC-beton wordt steeds meer erkend als een essentiële stap in de richting van een groenere bouwindustrie.

Openingsfoto: Alex Boer (vestiging Drachten), Remco Kerkhoven (Betonhuis), Pim Vermeulen, Ruud van Wijk (vestiging Vianen), Simon Dijkstra (vestiging Swifterbant), Theo Schippers (vestiging Emmen en Veendam), Peter van der Wal (vestiging Amsterdam).

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978