nieuwspagina

Duurzame ondernemers met CSC-Goud komen in aanmerking voor de impactlening

Auteur: Betonhuis communicatie Foto: Rabobank 19 maart 2024 Laatste update 28 maart 2024

In samenwerking met de Europese Investeringsbank (EIB) heeft Rabobank een nieuwe transactie voor het programma Impactlening Duurzame Koplopers gesloten. Met deze nieuwe transactie wordt er opnieuw rentevoordeel beschikbaar gesteld voor het financieren van duurzame investeringen. CSC gecertificeerde bedrijven met niveau goud komen in aanmerking voor de lening.

Rabobank wil duurzaam ondernemen extra stimuleren. In de afgelopen acht jaar hebben we meer dan EUR 1,5 miljard aan Impactleningen verstrekt en hierdoor meer dan 750 klanten geholpen met het verduurzamen van hun onderneming. Daarom heeft Rabobank in samenwerking met de EIB en een aantal duurzame keurmerken de Rabo Impactlening ontwikkeld. CSC staat bij deze keurmerken en  hiermee stelt de Rabobank geld beschikbaar om rentekorting toe te passen bij financieringsaanragen van investeringen op het gebied van duurzaamheid. Het bedrag dat beschikbaar is voor deze kortingsregeling is gelimiteerd. In februari is deze weer aangevuld met een recordbedrag van EUR 400 miljoen! 

Voor ondernemers met CSC-goud

Om in aanmerking te komen voor deze regeling dient de onderneming aan de door EIB en Rabobank gestelde voorwaarden te voldoen. Ondernemingen die beschikken over een van de veertig duurzame keurmerken, waaronder CSC certificering, kunnen hiermee tot 1,10% rentekorting ontvangen op hun financiering. 

Rol Betonhuis

In maart 2024 heeft Betonhuis opnieuw een gesprek gehad met de Rabobank, waarbij de langlopende samenwerking met betrekking tot de impactlening ter sprake kwam. Deze samenwerking, die teruggaat tot Beton Bewust in 2014, is opnieuw in het middelpunt van de aandacht gekomen. Opmerkelijk is dat de lening nu een directe relatie heeft met het CSC-goud, voorheen was dat zilver, waarbij koplopers worden beloond met duurzame voordelen. Tijdens het gesprek waren er ook nieuwe medewerkers bij de Rabobank aanwezig, die geïnteresseerd waren in de inhoud en betekenis van CSC. Als mogelijk vervolg werd het idee geopperd om een workshop over duurzaamheid in beton te organiseren bij de Rabobank. 

Meer informatie over de Impactlening. (Bron Rabobank)

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978