nieuwspagina

Nederlandse CSC Technische Handleiding 3.0 beschikbaar

Auteur: Communicatie Betonhuis Foto: Betonhuis 2 april 2024 Laatste update 14 april 2024

Op 2 april 2024 is de Nederlandse vertaling van de Technische Handleiding Concrete Sustainability Council versie 3.0. beschikbaar gekomen. Deze handleiding vormt een uitgebreide gids waarin alle vereisten en criteria worden beschreven waaraan bedrijven moeten voldoen om CSC-certificering te behalen en te behouden.

Betonhuis, als de Regionale System Operator (RSO) in Nederland, heeft zich ingezet om deze handleiding te vertalen. Registratie voor nieuwe certificeringsprojecten moet volgens het CSC-systeem versie 3.0. Vanaf januari 2024 is certificeren volgens 2.1 niet langer mogelijk. Geregistreerde assessments onder versie 2.1 hebben tot 30 juni 2024 de tijd om te certificeren volgens deze versie voordat de overgang naar versie 3.0 volledig van kracht wordt.

CSC technische handleiding 3.0. 

De nieuwe Technische Handleiding is het resultaat van uitgebreid overleg binnen het CSC Technisch Comité, waarbij feedback van belangrijke belanghebbenden en experts uit de sector is meegenomen. Met updates die zijn gebaseerd op de meest recente vereisten en praktijken, zal de handleiding bedrijven helpen bij het verbeteren van hun duurzaamheidsprestaties en het aanpakken van relevante kwesties, zoals biodiversiteit en mensenrechten.

Aantoonbaar duurzaam

De beschikbaarheid van de nieuwe CSC Technische Handleiding 3.0 markeert een belangrijke stap voorwaarts in het streven naar duurzaamheid binnen de cement- en betonindustrie. Het stelt bedrijven in staat om effectiever bij te dragen aan een duurzamere toekomst en een positieve impact te hebben op het milieu en de samenleving als geheel.

Download handleiding

Wilfred Oosterling
Contactpersoon
Wilfred Oosterling
Adviseur Bouwtechnologie, KAM
Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978