nieuwspagina

Nieuwe lichting betonmensen klaar voor de toekomst

Auteur: Wilfred Oosterling Foto: Betonhuis 12 juli 2021 Laatste update 8 september 2021

Betonhuis was aanwezig bij de diploma-uitreiking Bouw van het DaVinci college in Hardinxveld-Giessendam. Wilfred Oosterling sprak grote waardering uit omdat er voor deze lichting afgestudeerden maar weinig fysieke en praktijklessen zijn geweest. "De afgelopen anderhalf jaar werden de lessen online gegeven en er zijn geen concessies aan gedaan. De leerlingen hebben een volwaardig diploma."

Steeds meer mbo-niveau 4 bouw- en infrascholen kiezen ervoor om de leerlingen te laten kiezen voor het mbo-keuzedeel Betonbouw, waar met een studiebelasting van 240 uur de basiskennis over beton wordt bijgebracht. Onze branche zit te springen om deze toekomstige vakmensen en door te kiezen voor dit mbo-keuzedeel is de aansluiting naar de betonbranche een stuk beter en geeft dit certificaat ook toegang tot andere betontechnologische opleidingen van de Betonvereniging.

Betonkennis op het mbo

Het mbo-keuzedeel is al vele jaren een ingeburgerd keuzedeel en is ontstaan door toedoen van Betonhuis. De laatste jaren is het een gezamenlijk project van Betonhuis en de Betonvereniging. Voor Betonhuis is de samenwerking met het onderwijs al jaren een vanzelfsprekendheid, zo worden er op diverse niveaus gastlessen gegeven en brengt Betonhuis studenten in contact met lidbedrijven voor het begeleiden van interessante studieprojecten.     

Wilfred Oosterling
Contactpersoon
Wilfred Oosterling
Adviseur Bouwtechnologie, KAM