nieuwspagina

10x CSC goud voor Cementbouw Betonmortel

Auteur: Persbericht en foto Cementbouw 21 januari 2019 Laatste update 14 februari 2019

Tijdens de Infratech heeft Kiwa tien gouden CSC-certificaten uitgereikt aan de betonmortelcentrales van Cementbouw, lid van Betonhuis Betonmortel. Alle vestigingen van Cementbouw zijn hierdoor koploper in het duurzaam produceren van beton.

Certificaten uitgereikt tijdens de InfraTech 2019

De betonsector wordt steeds duurzamer. CSC is een tastbaar bewijs dat de betonsector verduurzaamt en op weg is om de klimaatdoelstellingen te halen,” aldus Paul Ewalds, van Betonhuis, kenniscentrum en de expert op het gebied van duurzaam bouwen met beton. Anne Wolfsen, directeur Cementbouw Betonmortel BV (CRH) voegt toe: “Als een van de vooraanstaande organisaties binnen de betonmortelsector ziet Cementbouw het als haar verantwoordelijkheid om duurzame oplossingen te bieden. Wij kunnen een substantiële bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelen van onze opdrachtgevers, die kijken naar duurzaamheidselementen als CO2-uitstoot, MKI-score, het gebruik van secundaire grondstoffen en circulariteit."

Aantoonbaar duurzaam produceren

Het CSC-certificaat maakt duurzaamheid aantoonbaar en vormt voor afnemers van beton het bewijs daarvan. Zowel voor landelijk opererende bedrijven als voor regionale spelers is het van belang om maatregelen door te voeren om duurzamer te produceren. Als voorbeeld wordt het CSC certificaat gewaardeerd met een herkomstclasseringsniveau (tierlevel) van 1 in BREEAM.

Internationale regeling

De Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden aan het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual. Het certificaat heeft een internationale status. Er zijn vier niveaus: brons, zilver, goud en platina. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificerende instellingen; Kiwa, SGS en SKG-IKOB.

Voor meer informatie over het certificaat CSC? Klik hier

Contactpersonen betonhuis

Remco Kerkhoven, stuur een mail
Paul Ewalds, stuur een mail

Foto v.l.n.r.: Anne Wolfsen, Paul Ewalds en Theo Klootwijk