nieuwspagina

CSC-certificaten goud en zilver voor Kemper Beton B.V.

Auteur: Redactie Betonhuis 10 april 2019 Laatste update 11 april 2019

Kiwa heeft op 9 april jl. CSC-goud uitgereikt aan Kemper Beton B.V. vestiging Tienray en CSC-zilver aan de vestiging Tilburg. Het CSC-certificaat (Concrete Sustainability Council) levert producenten het bewijs dat betonproducten, betonmortel en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier worden geproduceerd. Kemper Beton is lid van Betonhuis.

CSC draagt bij aan een duurzame betonketen

Het CSC-keurmerk staat al bijna meer dan een jaar stevig in de markt. In Nederland zijn bijna 100 certificaten uitgereikt. Door de certificering van Kemper Beton B.V. hebben alle bedrijven van de BTE Groep het duurzaamheidscertificaat. Klaas Huijgen, QHSE manager, is daar mede verantwoordelijk voor. “Het certificaat maakt duidelijk dat Kemper Beton B.V. actief bezig is om zo duurzaam mogelijke producten te leveren. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het product zelf, maar ook naar het proces”. Kemper is gevestigd in Tilburg en Tienray. De betonfabrieken produceren o.a. keerwanden en betonplaten die dagelijks worden toegepast bij projecten in Nederland, Duitsland en België. “Daarnaast maakt Kemper betonnen roosters voor gespecialiseerde aannemers die, door middel van tunnels, compost maken voor het kweken van champignons’’, aldus Twan Damen, commercieel manager. Hij ontving samen met Stijn Janssen, plantmanager, de CSC-certificaten zilver en goud.

Klaas Huijgen, QHSE manager
Het certificaat maakt duidelijk dat Kemper Beton B.V. actief bezig is om zo duurzaam mogelijke producten te leveren. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het product zelf, maar ook naar het proces.

Volgens Huijgen voldoen al de producten aan de eisen en normen volgens Eurocode en worden de producten altijd geleverd met kwaliteitscertificaten. “Vanaf vandaag leveren wij daar een CSC-certificaat bij. Waarom wij voor alle BTE bedrijven een CSC certificaat wilden? Als je een aantal jaren een duurzaam beleid voert, dan wil je weten waar je staat. Het CSC-systeem is van toepassing op de hele betonketen en geeft ons een soort cijfer. Wij tonen hiermee aan de negatieve effecten van onze bedrijfsactiviteiten op het gebied van milieu te beperken en actief aan de slag te gaan met verbeteringen.”

Tijdens de audit van Kiwa werd geconstateerd dat Kemper Beton B.V. Tienray op diverse aspecten hoog scoort. Op het gebied van het gebruik van grondstoffen van CSC-verantwoorde herkomst heeft het hierdoor een voorsprong ten opzichte van Tilburg. Verder voldoen beide vestigingen aan alle eisen op het gebied van kwaliteits- en  milieumanagement & management van gezondheid en veiligheid. Ook is aantoonbare aandacht voor reductie van milieubelasting en hergebruik.

CSC-certificering

Het certificaat biedt de afnemer van beton zekerheid over een duurzame, verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Voor de producent is het een stimulans om te blijven innoveren en actief bezig te zijn met productontwikkeling. Door de internationale erkenning geeft het CSC-certificaat voordeel bij het zaken doen op de internationale markt. Er zijn vier CSC-niveaus: brons, zilver, goud en platina. In Nederland is CSC-NL de regionale systeembeheerder van de internationale CSC-regeling. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificerende instellingen; Kiwa is er een van. Voor meer informatie over het certificaat CSC en de rol van Kiwa in het behalen van het certificaat www.csc-nl.nl of www.kiwa.nl (zoekwoord CSC).

Foto Betonhuis: v.l.n.r: Stijn Janssen (Kemper Beton B.V.), Twan Damen (Kemper Beton B.V.), Klaas Huijgen (BTE), Emiel Mohan (Kiwa), Remco Kerkhoven (Betonhuis CSC-NL)