nieuwspagina

CSC-certificering voor Betoncentrale West-Brabant

Auteur: Persbericht SGS Foto: Betoncentrale West-Brabant 4 maart 2020 Laatste update 22 april 2020

De Hoop Terneuzen,lid van Betonhuis, is een concern dat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft. De kernwaarden van Groep De Hoop: continuïteit, evenwicht en loyaliteit passen goed bij een duurzame economie. Begin 2019 is het besluit genomen om voor alle Nederlandse betoncentrales van Groep De Hoop een CSC-certificering te laten uitvoeren. SGS Intron overhandigde de eerste certificaten aan Betoncentrale West-Brabant, locaties Oud Gastel en Bergen op Zoom. 

Wat is het voordeel van CSC-certificering?

Het keurmerk van de Concrete Sustainable Council geeft zekerheid voor de afnemers van beton. De duurzame productie van beton wordt gegarandeerd en geeft daarmee de benodigde basis om samen te werken. Keurmerkhouders mogen CSC alleen voeren als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid. De CSC-certificering heeft veel voordelen. Zo geven keurmerkhouders advies over het milieuprofiel van beton en leveren ze een hoge kwaliteit. Ook wordt de verantwoorde herkomst van grondstoffen aangetoond en streven keurmerkhouders naar een hoge inzet van secundaire materialen. Uiteraard is veiligheid topprioriteit bij keurmerkhouders.

Certificeringstraject

Veel betonbedrijven die zijn aangesloten bij Betonhuis zijn processen aan het verduurzamen. Door het vastleggen van deze processen in het CSC-systeem komen er nog meer ideeën voor verbeteringen. Sommige worden meteen ingevoerd, andere komen in de beleidsplannen te staan voor de nabije toekomst. Het CSC-certificeringstraject geeft een frisse blik op de (duurzame) bedrijfsvoering. Het certificeringssysteem in Nederland wordt vertegenwoordigd door Betonhuis in Woerden. Betonhuis Betonmortel is de 'Regional System Operator' (RSO). Het keurmerk is afgestemd op de Nederlandse omstandigheden en regelgeving en wordt door onafhankelijke certificerende instellingen, zoals SGS Intron, gecontroleerd.

Op de foto: Henk van Holten, Mariska van Keeken en Jeroen Pos