nieuwspagina

CSC-Goud voor BetonCenter Swinkels 

Auteur: Remco Kerkhoven Foto: Betonhuis 10 oktober 2019

SKG-IKOB heeft op 8 oktober CSC-Goud uitgereikt aan BetonCenter Swinkels. Swinkels toont met het CSC-certificaat aan dat hun betonmortel op een duurzame en verantwoorde manier geproduceerd wordt.

CSC zekerheid op verantwoorde productie

Jeroen Stel, bedrijfsleider van BetonCenter Swinkels: "Wij zijn trots op dit certificaat. CSC-Goud geeft voor ons aan dat wij de juiste duurzame stappen aan het nemen zijn. Wij voldoen aan alle eisen op het gebied van verantwoorde herkomst van materialen & grondstoffen, milieumanagement & reductie van milieubelasting, hergebruik, integriteit en veiligheid & arbeidsomstandigheden.”

Waarom CSC-certificering?

Het certificaat biedt de afnemer zekerheid over een duurzame, verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Voor de producent is het een stimulans om te blijven innoveren en actief bezig te zijn met productontwikkeling. Het maakt de CO2-reductie inzichtelijk die een afnemer kan verkrijgen door de gecertificeerde producten te gebruiken. Verder helpt het certificaat in het verbeteren van de duurzaamheid in de gehele bouwketen. Door de internationale erkenning geeft het CSC-certificaat voordeel bij het zaken doen op de internationale markt. Ook op de lokale markt geeft het CSC-certificaat opdrachtgevers het vertrouwen duurzaam beton in hun bouwwerk te krijgen.

Certificeringstraject

Veel betonbedrijven die zijn aangesloten bij Betonhuis zijn processen aan het verduurzamen. Door het vastleggen van deze processen in het CSC-systeem komen er nog meer ideeën voor verbeteringen. Sommige worden meteen ingevoerd, andere komen in de beleidsplannen te staan voor de nabije toekomst. Het CSC-certificeringstraject geeft een frisse blik op de (duurzame) bedrijfsvoering. Ton van Beek, technisch manager bij SKG-IKOB: “Eind vorige jaar startte BetonCenter Swinkels het certificeringstraject 1.0. Vanuit CSC kwam er medio dit jaar een nieuw schema 2.0 voor de certificaathouders. BetonCenter Swinkels nam meteen de uitdaging aan om aan de nieuwe ambities te voldoen.”
 

Foto: V.l.n.r. Remco Kerkhoven, CSC-NL, Tom Swinkels, directeur BetonCenter Swinkels, Jeroen Stel, Betoncenter Swinkels en Ton van Beek, technisch manager bij SKG-IKOB.