nieuwspagina

CSC-goud voor De Lek Beton

Auteur: Remco Kerkhoven Foto: Betonhuis 13 maart 2020 Laatste update 14 maart 2023

Kiwa heeft op 13 maart 2020 CSC-goud uitgereikt aan De Lek Beton (Betonmortelcentrale De Lek bv). Het CSC-certificaat (Concrete Sustainability Council) levert producenten het bewijs dat betonproducten, betonmortel en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier worden geproduceerd.

Een duurzame betonketen begint bij betrokken mensen

Het CSC-keurmerk staat al meer dan twee jaar stevig in de markt. In Nederland zijn 150 certificaten uitgereikt. Directeur Arie Pols is samen met Heidi Hollander verantwoordelijk voor het duurzame beleid binnen De Lek Beton. Waarom zij voor De Lek Beton een CSC certificaat wilden? “Het certificaat maakt niet alleen duidelijk dat wij actief bezig zijn om zo duurzaam mogelijk beton te produceren. Het maakt mede duidelijk dat goed werkgeverschap, arbeidsveiligheid, integriteit en klantgerichtheid een belangrijke rol spelen in onze manier van ondernemen. Daarnaast is het informeren van en verantwoording afleggen aan onze maatschappij en stakeholders een belangrijk speerpunt. Iedere dag maken onze mensen het verschil: hun betrokkenheid, inzet en professionaliteit stelt ons in staat om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Nu en in de toekomst.”

Tijdens de audit van Kiwa is geconstateerd dat De Lek Beton op diverse aspecten hoog scoort, met name Bedrijfsvoering, Gezondheid & Veiligheid en Milieu. Het bedrijf voldoet aan alle eisen op het gebied van kwaliteits- en  milieumanagement & management van gezondheid en veiligheid. Ook is aantoonbare aandacht voor reductie van milieubelasting en hergebruik.

Volgens Pols voldoet het bedrijf aan alle  productnormen en worden betonmortel en de andere cementgebonden species geleverd met kwaliteitscertificaten. “Vanaf vandaag leveren wij daar een CSC-certificaat bij”.  

CSC-certificering

Het certificaat biedt de afnemer van beton zekerheid over een duurzame, verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Voor de producent is het een stimulans om te blijven innoveren en actief bezig te zijn met productontwikkeling. Door de internationale erkenning geeft het CSC-certificaat voordeel bij het zaken doen op de (inter)nationale markt. Er zijn vier CSC-niveaus: brons, zilver, goud en platina.

In Nederland is Betonhuis Betonmortel de regionale systeembeheerder van de internationale CSC-regeling. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificerende instellingen; Kiwa is er een van. Kijk voor meer informatie over het certificaat CSC en de rol van Kiwa in het behalen van het certificaat op de websites betonhuis.nl of www.kiwa.nl (zoekwoord CSC).

 

Foto v.l.n.r. Piet Verrips, Elly van der Laan - Van Genderen, Arie Pols, Theo Klootwijk (Kiwa), Heidi Hollander - Den Hartog en Pleun Kleinveld (Kiwa)