nieuwspagina

CSC goud voor Rouwmaat Betoncentrales B.V. 

Auteur: Persbericht Betonhuis Betonmortel. Foto: Betonhuis 21 juni 2019 Laatste update 5 september 2019

Op vrijdag 21 juni jl. heeft Kiwa vier gouden CSC-certificaten uitgereikt aan de betonmortelcentrales van Rouwmaat.  Alle vestigingen van Rouwmaat Betoncentrales zijn hierdoor koploper in het duurzaam produceren van beton in de Achterhoek en Twente.

De betonsector wordt steeds duurzamer. CSC is een tastbaar bewijs dat de betonsector verduurzaamt en op weg is om de klimaatdoelstellingen te halen,” aldus Remco Kerkhoven van Betonhuis,  kenniscentrum en de expert op het gebied van duurzaam bouwen met beton. Jan Smit, directeur Rouwmaat betoncentrales  voegt toe: “Wij richten ons al jaren op het ontwikkelen en verduurzamen van onze betonmortel. De uitdaging blijft de juiste balans te vinden tussen het creëren van duurzame betonmortel in samenhang met respect voor het welbevinden van mens en milieu. Het gouden CSC certificaat is een tastbaar bewijs van erkenning voor ons vakmanschap, waar wij erg trots op zijn.”

Aantoonbaar duurzaam beton produceren  

Het CSC-certificaat  maakt duurzaamheid aantoonbaar en vormt voor afnemers van beton het bewijs daarvan. Zowel voor landelijk opererende bedrijven als voor regionale spelers is het van belang om maatregelen door te voeren om duurzamer te produceren. Als voorbeeld wordt het CSC certificaat gewaardeerd met een herkomstclasseringsniveau (tierlevel) van 1 in BREEAM. 

Internationale regeling

De Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden aan het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual. Het certificaat heeft een internationale status. Er zijn vier niveaus: brons, zilver, goud en platina. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificerende instellingen. Pleun Kleinveld, certificatie deskundige bij Kiwa: “Rouwmaat is gecertificeerd met een CSC goud certificaat. De hele organisatie heeft hier samen naar toegewerkt. Juist door het treffen van maatregelen levert Rouwmaat een bijdrage voor een beter klimaat.“

 

Op de Betoncentrale van Groenlo ontvingen Dave Rouwmaat, Gerben van Sark, Otto van Baak en Jan Smit en de gouden certificaten uit handen van Pleun Kleinveld (Kiwa) en Remco Kerkhoven (CSC-NL).