nieuwspagina

CSC-Zilver voor twaalf Dyckerhoff Basal betoncentrales

Auteur: Remco Kerkhoven Foto: Betonhuis 5 april 2018 Laatste update 13 december 2022

Kiwa heeft op 5 april twaalf keer CSC-zilver uitgereikt aan alle betoncentrales van Dyckerhoff Basal. Het CSC-certificaat (Concrete Sustainability Council) is een manier voor producenten om te bewijzen dat betonproducten, betonmortel en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier geproduceerd worden.

Verzekerd van duurzaam geproduceerd beton

Dyckerhoff Basal voldoet aan alle strenge eisen op het gebied van verantwoorde herkomst van materialen & grondstoffen, milieumanagement & reductie van milieubelasting, hergebruik, integriteit, mensenrechten, veiligheid en arbeidsomstandigheden.

André van Maris - KVM-Manager Dyckerhoff Basal B.V.
Daar waar medailles te verdelen zijn, gaan wij voor het hoogst haalbare!"

"Het Nederlandse keurmerk BetonBewust werd vorig jaar naar een internationaal hoog niveau getrokken. Bij Dyckerhoff Basal hebben we dit direct opgepakt en wilden we hierbij zo hoog mogelijk scoren. Op dit moment is CSC-zilver het hoogst haalbare en is er nog ruimte voor verbetering op diverse vlakken. Dit wordt voor ons in de komende tijd een doel om naartoe te werken om zo nog duurzamer te produceren en transparanter in de keten te worden", aldus André van Maris, KVM-manager bij Dyckerhoff Basal.

Herkomst van grondstoffen

Het certificaat biedt de afnemer zekerheid over de verantwoorde herkomst van de gebruikte grondstoffen, een optimaal productieproces en recyclebaarheid. Voor de producent is het een stimulans om te blijven innoveren en actief bezig te zijn met productontwikkeling. Volgens Van Maris heeft het CSC-certificaat meer voordelen: "Het maakt de CO2-reductie inzichtelijk die een afnemer kan verkrijgen door de gecertificeerde producten te gebruiken. Verder helpt het certificaat in het verbeteren van de duurzaamheid in de gehele bouwketen en om zo bij te dragen aan het behoud van onze planeet." Door de internationale erkenning geeft het CSC-certificaat voordeel bij het zaken doen op de internationale markt.

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978
Paul Ewalds sectorsecretaris Betonmortel
Contactpersoon
Paul Ewalds
Adviseur Beleid en Regelgeving, sectorsecretaris Betonmortel