nieuwspagina

Drie vestigingen van Dycore CSC Zilver gecertificeerd

Auteur: Remco Kerkhoven Foto: Betonhuis 14 juni 2022 Laatste update 7 november 2023

De drie vestigingen van Dycore in Breda, Lelystad en Oosterhout hebben het CSC-certificaat zilver voor prefab beton behaald. Namens SGS overhandigde Jeroen Pos, auditor van SGS Intron de certificaten aan een afvaardiging van Engineering: Gerwin Korpershoek, Philip van den Elshout, Daniel Lowitzky, Willem Snijders en Hans van Steen. Dit gebeurde op 14 juni tijdens het Beton Event.

CSC staat voor Concrete Sustainability Council en is een wereldwijd keurmerk voor beton. Het keurmerk CSC garandeert de duurzame productie van beton. Keurmerkhouders mogen CSC alleen voeren als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid. Als aanvulling hierop geven keurmerkhouders advies over het milieuprofiel van beton en leveren ze een hoge kwaliteit beton. Daarnaast streven keurmerkhouders naar een hoge inzet van secundaire materialen. Ook moet de verantwoorde herkomst van grondstoffen worden aangetoond.

CSC gecertificeerde grondstoffen

Dycore heeft een hoge score als het gaat om de toeleveringsketen, alle gebruikte materialen worden voor een groot deel ingekocht bij CSC-gecertificeerde bedrijven. Met het behalen van het CSC certificaat kan Dycore officieel aantonen dat de gebruikte grondstoffen afkomstig zijn van traceerbare en verantwoorde bronnen. Het certificaat dient dan ook als duurzaamheidskeurmerk voor alle Dycore producten: breedplaat-, ribben-, kanaalplaat- en leidingplaatvloeren. Wilfred Oosterling van CSC-Nederland - Betonhuis: "“Als een van de vooraanstaande organisaties binnen de prefab sector ziet Dycore het als haar verantwoordelijkheid om duurzame oplossingen te bieden. Het bedrijf kan met CSC een substantiële bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelen van hun opdrachtgevers".

Duurzaamheid en veiligheid bij Dycore

Naast de aandacht voor de herkomst van grondstoffen, vormt de naleving van wetgeving (onder meer mensenrechten en arbeidsvoorwaarden) en de zorg voor een veilige werkomgeving een belangrijk onderdeel binnen het certificaat. De diverse managementsystemen en de door Dycore gehanteerde “16 levensreddende regels” zijn hierin de voornaamste pijlers binnen Dycore. "Ook hier scoorde Dycore hoog. CSC geeft zekerheid voor partijen die duurzaam willen bouwen op basis van bijvoorbeeld een BREEAM-NL certificering", laat Oosterling tot slot weten.

Wilfred Oosterling
Contactpersoon
Wilfred Oosterling
Adviseur Bouwtechnologie, KAM
Wilfred Oosterling
Contactpersoon
Wilfred Oosterling
Adviseur Bouwtechnologie, KAM