nieuwspagina

Eerste BetonBewust | CSC certificaten op Building Holland uitgereikt 

Auteur: Betonhuis Betonmortel Foto: Betonhuis 12 april 2017 Laatste update 23 mei 2023

Building Holland, Rai Amsterdam - Vandaag zijn de eerste certificaten voor het BetonBewust | CSC tijdens Buiding Holland 2017, één van de grote beurzen voor de bouw, renovatie en herinrichting in Nederland, uitgereikt.  

De eerste bedrijven die met succes het proces van certificering BetonBewust | CSC hebben afgerond zijn twee betonmortelproducenten MEBIN B.V en CRH/Cementbouw (beide zilver), twee producenten van betonproducten VBI en Bosch Beton (beide brons) en een producent van bindmiddelen (ORCEM). Na de lancering van het BetonBewust | CSC certificaat voor verantwoorde herkomst en productie in januari 2017, bestaat hier grote belangstelling voor in Nederland. "Met het uitreiken van deze eerste certificaten heeft Nederland opnieuw bewezen dat zij een pionier zijn in duurzaam bouwen, en ik ben ervan overtuigd dat veel meer landen hun voorbeeld zullen volgen", zei Alexander Röder, Manager duurzaamheid bij CEMEX en voorzitter van CSC.

Mebin als één van de eerste ter wereld

Alle 32 Mebin centrales bekroond met internationale BetonBewust | CSC keurmerk Het certificaat toont op een transparante manier in welke mate een bedrijf in de betonsector actief is op het gebied van duurzame ontwikkeling en verantwoorde herkomst van grondstoffen  in de gehele toeleveringsketen. Het produceren met een lage milieu impact is een basisaspect van dit certificaat maar ook de impact op de sociale en economische omgeving waarin het bedrijf actief is, krijgt nadrukkelijk de aandacht. Samen met haar partners binnen het bouwproces zorgt Mebin voor een duurzame aanpak. Van informatieverstrekking tot het opbouwen van een gezamenlijke duurzaamheidsstrategie en het verlenen van ondersteuning bij projecten en processen. Mebin is nu ook een van de eersten in de wereldwijde betonmortelindustrie om het nieuwe Beton Bewust | CSC keurmerk te mogen voeren.  

Ronel Dielissen, directeur Mebin 
CSC is een wereldwijd keurmerk dat vergelijkbaar is met FSC voor de houtindustrie. Doordat wij al gecertificeerd waren voor Beton Bewust konden we redelijk snel aanhaken bij CSC. We hebben met ons team in 3 maanden tijd alles op orde kunnen brengen om ons Internationaal certificaat te krijgen, ik ben er dan ook trots op dat wij nu het certificaat CSC als een van de eersten mogen voeren.” 

BetonBewust | CSC bevordert duurzaamheid

In Nederland zijn verschillende maatregelen genomen om duurzaamheid in de industrie te bevorderen. Er bestaat een subsidie (MIA/VAMIL) voor het gebruik van beton waarbij secundaire grondstoffen worden toegepast. Een manier om te bewijzen dat het duurzaam geproduceerde beton voldoet aan de vereisten van deze regeling is het BetonBewust | CSC certificaat. BetonBewust | CSC is de vertegenwoordiger van de CSC certificatie-systeem in Nederland en is voor Nederland de schemabeheerder (RSO) van het systeem. In Nederland wordt het certificaat uitgebracht onder de naam BetonBewust | CSC.  

Remco Kerkhoven
Contactpersoon
Remco Kerkhoven
Adviseur Marketing, CSC, Communicatie, Statistiek
0613049978